Stigla anonimna prijava protiv Tomaševića i Korlaeta: Povjerenstvo otkrilo pokreće li postupak

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa izvijestilo je da nije pokrenut postupak protiv gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića i njegova zamjenika Luke Korlaeta Oni su prijavljeni zbog navoda da su utjecali na odluke i način rada zaposlenika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode, no nije precizirano o kojim se službenicima i predmetima radi.

S obzirom na to da je prijava anonimna, Povjerenstvo nije moglo zatražiti od prijavitelja da pojasni te navode te je odlučeno da se neće pokretati postupak.

Podsjetimo, 1. listopada Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv Tomaševića zbog dva sporna slučaja. Sporno je imenovanje članove Uprave i Nadzornog odbora Holdinga bez prijedloga Skupštine grada Zagreba. Zbog imenovanja članova u Holding, Povjerenstvo je, osim protiv Tomaševića, postupak pokrenulo i protiv njegovih zamjenika Danijele Dolenec i Luke Korlaeta. Vezano za imenovanje Lauca u Upravno vijeće bolnice Srebrnjak, Povjerenstvo će utvrđivati je li Tomašević zlouporabio dužnosnička prava jer je podređenom pročelniku za zdravstvo preporučio da imenuje Lauca, iako bi pročelnik sam trebao predložiti osobu na tu dužnost.


Komentari