STIGAO U REMETINEC! Horvatinčić prije odlaska poručio: ‘Lako je robijati ako se u glavi namjesti da ste vi krivi’

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Tomislav Horvatinčić, u srijedu 14. srpnja oko 21.30 sati na štakama i s longetom na nozi, stigao je u Remetinec na odsluženje zatvorske kazne. Zatvorski liječnik bi ga mogao pregledati već sutra kako bi se u utvrdilo hoće li se liječiti u sklopu sustava.

Podsjetimo, zagrebački poduzetnik 2011. godine je u pomorskoj nesreći usmrtio talijanski bračni par za što je i pravomoćno osuđen te bi iza rešetaka trebao provesti četiri godine i 10 mjeseci. No, već u u tri navrata, krajem ožujka i listopada prošle godine te sredinom ožujka ove godine, njegova je obrana tražila da mu se odgodi odlazak u zatvor. Žalbu su uložili i ovoga puta, a njegov odvjetnik Velimir Došen najavljivao je prethodnih dana da će se njegova stranka javiti u Remetinec.

Na putu do zatvora, Horvatinčić je dao izjavu za medije. Na samom početku izrazio je sućut dodavši da mu je žao što je sudjelovao u “toj nesreći”. Kaže i da je čuo puno dobroga o zatvorskom sustavu.

”Čuo sam da sam vukao 10 godina pravosuđe za nos. Nijednom u tih 10 godina ni jedna rasprava nije odgođena zbog mene. U ove dvije godine mi nije trebao niti odvjetnik niti molbe, ja sam bolestan čovjek i operacije su se dogodile na mome tijelu. Minimalno ljudsko bi bilo da zatvorenik dođe koliko toliko zdrav, a ne na štakama. Bit ću dobar zatvorenik”, naglasio je. Pitao je novinare smatraju li da je on namjerno skrivio nesreću, aludirajući na to da se našao pod medijskim linčem.

“Vi ste sa svojim informiranjem i pritiskom tome pridonijeli. Ja bih bio najsretniji da ste napisali da sam dao milijun kuna u Zakladu Ana Rukavina, malom Šimunu ja plaćam liječenje, puno novih radnih mjesta sam otvorio”, poručio je novinarima.

‘Od mene ste napravili metu”, kaže.

“Djeci ništa ne može vratiti roditelje, ali ja sam njima dao 400.000 kuna, nakon čega su oni povukli žalbu na moju oslobađajuću presudu”, dodao je. Otkrio je i da je dobio tisuće mailova podrške i da je uz njega njegova obitelj. Na pitanje kako se osjeća, odgovorio je u svom stilu.

”Lako je robijati ako se u glavi namjesti da ste vi krivi i da ste dobili pravednu kaznu, ali ako vam sudi za namjerno izazivanje prometne nesreće. Vještaci kažu da sam vozio primjereno, u novinama kažu nije vozio primjereno”, zaključio je i izrazio nadu da će se s novinarima u budućnosti sresti s nekim ljepšim vijestima.

Komentari