Štete od potresa mogu se prijaviti još samo nekoliko dana, određen je rok nakon kojeg Grad zatvara liste

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Grada Zagreba Mirka Jozić podsjetila je da se prijava šteta u potresu koji je Zagreb i okolicu pogodio 22. ožujka može obaviti putem maila i na web stranici Grada te je pritom upozorila na rokove, prenosi totalinfo.

“Trebali bismo zaključiti registar prijave šteta i do 6. svibnja do ponoći pozivamo sve koji to nisu učinili da popune obrazac šteta za svoje objekte, nije bitan ni stupanj oštećenja, jer tako ćemo prikupiti sve stvarne podatke kako bismo mogli krenuti u konačnu procjenu koje će raditi naše tehničko povjerenstvo koje se treba imenovati i koje će izlaziti na teren‘‘.

Gradonačelnik Grada Zagreba donio je 23. ožujka 2020. Zaključak o proglašenju prirodne nepogode uzrokovane potresom na području Grada Zagreba. 

Dana 25. ožujka 2020. Grad Zagreb objavio je na www.zagreb.hr, javni poziv kojim obavještava fizičke i pravne osobe na čijoj je imovini nastala šteta da prijave štetu Gradskom povjerenstvu.

1 euro = 7,53450 kuna

Obrasci se mogu preuzeti na www.zagreb.hr (online verzija / word verzija) i u pisarnicama Gradske uprave, radnim danom u vremenu od 8,00 do 15,30 sati.

Šteta se prijavljuje direktno putem online obrasca na www.zagreb.hr, odnosno slanjem ispunjenog obrasca na e-mail: [email protected]  ili redovnom poštom na adresu:

Gradsko povjerenstvo Grada Zagreba
za procjenu šteta od prirodnih nepogoda
Trg Stjepana Radića 1, 10000 Zagreb

Krajnji rok za dostavu prijave šteta na imovini je 6. svibanj 2020. godine do ponoći.

Sve fizičke i pravne osobe koje do sada nisu prijavili štetu, a žele koristiti pomoć za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica prirodnih nepogoda sukladno propisima, trebaju dostaviti svoje prijave na propisanim obrascima zaključno sa 6. svibnjem 2020. godine.

Prijavitelji dodatne informacije mogu dobiti na e-mail: p[email protected] ili na besplatni telefon 0800 88 03.

Podsjećamo, potres od 5,4 po Richteru, koji je Zagreb pogodio 22.ožujka u 6 sati i 24 minute, prouzrokovao je gradu štetu koja se procjenjuje na 42 milijardi kuna.

Gradonačelnik Milan Bandić protekli je tjedan zapravo negirao prvu preliminarnu procjenu do koje je došao tim statičara/volontera predvođen Josipom Atalićem (iz Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo) u visini od 42 milijarde kuna potrebnog za obnovu štete nastale u zagrebačkom potresu s kojom je izašao ministar graditeljstva Predrag Štromar.

Na zagrebačkoj Skupštini početkom svibnja imenovat će se Stručno povjerenstvo i izabrati stručnjaci koji će za 150 kuna bruto po satu raditi popis štete nakon prošlomjesečnog potresa u Zagrebu, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

 


Komentari