NAKON ŠOSTARA, PALA I JEDNA DAMA: Ugledna liječnica umiješana u skandal koji trese grad

Uz Zvonimira Šostara uhićeno je još ljudi.

Zvonimir Šostar, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Bandićev dugogodišnji suradnik i bivši pročelnik Gradskog ureda za zdravlje, uhićen je u srijedu u akciji USKOKA-a.

Među uhićenima u aferi “Suhi led”, uz Šostara, bivšeg pročelnika Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, te Davora Ljubića, direktora tvrtke Ekotours, našla se i Šostarova bivša suradnica Mirta Lončar, supruga poznatog glumca Damira Lončara.

Lončareva je kao liječnica bila stručna suradnica u Šostarovom uredu, a istražitelji sumnjaju da je svojim potpisom odobravala fiktivne račune za čišćenje klima-uređaja u sportskim dvoranama u Zagrebu što ih je Ljubićeva tvrtka ispostavljala Šostaru. Poslovi sumnjiva karaktera sklapani su od 2006. do sredine 2013. godine, piše net.hr.

Velike smjene

Kada je je Šostar napustio Gradsko poglavarstvo otišla je i Mirta Lončar. Sve se to odigralo u vrijeme kada je Milan Bandić proveo veliku smjenu svoju najbližih suradnika.

Klupko se počelo odmotavati prije gotovo godinu dana, kada su se istražitelji ozbiljno zainteresirali za poslovanje Ekotoursa i s njim povezanih tvrtki angažiranih na deratizaciji i drugim sofisticiranim poslovima čišćenja, za sada je težak nešto manje od 40 milijuna kuna. Dio tog iznosa odnosi se na štetu učinjenu gradskom proračunu, dok dio predstavlja utajeni porez te novac opran preko lažnih faktura.

Potpisi na spornim ugovorima

Njih je u Šostarovom uredu odobravala Mirta Lončar, koja je u to vrijeme bila angažirana i na drugim poslovima vezanima za čišćenja i dezinfekciju diljem grada. Među ostalim bila je nadležna za organizaciju uništavanja komaraca, radila je na projektima suzbijanja ovisnosti o alkoholu, prevenciji, a bila je i članica više povjerenstava za nabavku medicinske opreme. S ostalim osumnjičenicima je dovedena na ispitivanje u sjedište USKOK-a.

Šok za Lončara

Uhićenje supruge šok je za poznatog glumca Damira Lončara koji je upravo ovih dana istaknuo kandidaturu za ravnatelja Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija. Lončar je dugogodišnji član glumačkog ansambla Komedije te član njezinog kazališnog vijeća.

12419101_1534182246877867_8692712720754353085_o
Foto Novković

Kazalište Komedija, o kojem se ovih dana u više navrata oglašavao i sam gradonačelnik Bandić, od lani potresa skandal s nagomilanim milijunskim dugovima.

Stigla prije Šostara

Lončar je više puta javno spominjao svoju suprugu Mirtu, mahom komentirajući i svoje i njezine brojne poslovne obveze. Mirta Lončar u Gradsko poglavarstvo došla je i prije nego što je ured za zdravstvo preuzeo Bandićev prijatelj Zvonimir Šostar.

>>>USKOK KRENUO S UHIĆENJIMA: Pao kontroverzni Bandićev suradnik Zvonimir Šostar

>>>ZBOG AFERE PROČISTAČ, PADA DARINKO KOSOR: HDZ i Bandić uskoro se rješavaju šefa HSLS-a?

>>>GRAD POD ISTRAGOM: Moćni Bandićevi suradnici pod povećalom USKOK-a


Komentari