STENJEVČANI U AKCIJI! Skupili 26 lokacija gdje smeće nije odvezeno i krenuli u ofanzivu na Čistoću: Ili će obavljati posao ili neće slati račune!

Zagrebačko smeće, Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Mjesni odbor Gornji Stenjevec na čelu s Alenom Ozimcem, predsjednikom Vijeća, krenuo je u ofanzivu na Čistoću. Naime, višesmjesečni problemi s odvozom otpada kulminirali su, pa se su se građani ujedinili i krenuli “pritiskati Čistoću da obavi svoj posao ili tražiti da za neobavljen posao ne ispostavlja račun“.

U mailu kojeg su proslijedili na službenim stranicama Mjesnog odbora, a koji je naslovljen na Čistoću, pobrojali su čak 26 ulica u kojima smeće, prema navodima građana ili nije odvezeno ili nije odvezeno kada bi to trebalo.

Zakonska obveza ili nema računa

Pozivaju Čistoću da “što prije ispuni svoju zakonsku obavezu, a ukoliko to niste u mogućnosti napraviti u tom slučaju vas pozivamo da stanovnicima navedenih ulica umanjite račune za ona dio neizvršenih obveza odnosno, neodvoženog miješanog komunalnog otpada po redovno rasporedu”.

Također, upozoravaju Čistoću i na problem zbog kojeg mnogi Zagrepčani strepe, a to su ljetni mjesec i smeće koji u kombinaciji daju problem glodavaca.

“Izražavamo zabrinutost radi istog problema uzevši u obzir ekstremne temperature i veliku količinu nagomilanog otpada koje bi potencijalno mogle uzrokovati i privlaćenje glodavaca te širenje zaraza”, stoji u pismu Mjesnog odbora Čistoći.

Komentari