‘STARI ZAGREB OD VUGLA DO VUGLA’: Holding građanima sprema iznenađenje za ‘Noć muzeja’

Vijest koja će obradovati Zagrepčane i Zagrepčanke!

Manifestacija Noć muzeja, nezaobilazni kulturni događaj u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, čiji je cilj promicanje interakcije muzeja s  okruženjem, održat će se u petak, 27. siječnja.

Posjetiteljima će vrata muzeja, uz besplatan ulaz, biti otvorena od 18 sati, do 1 sat poslije ponoći.

  • ZET se već tradicionalno uključuje u manifestaciju prijevozom posjetitelja izvanrednim linijama od 18 sati.
  • Turistički tramvaj vozit će na muzejskoj liniji kružnom trasom Trg Franklina Roosevelta – Frankopanska – Trg bana Jelačića – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg Franklina Roosevelta.
  • Mini autobusi vozit će od Muzeja Mimare na Gornji grad, trasom Frankopanska – Mesnička – Matoševa – Jezuitski trg – Opatička – Ilirski trg – Opatička – Markov trg – Mesnička – Frankopanska – Muzej Mimara.
  • Autobus će od 18 sati voziti i na liniji sa Trga Mažuranića do Muzeja suvremene umjetnosti i  Zagrebačkog velesajma (paviljon 7) te natrag.

Polasci sa Trga Mažuranića ostvarivat će se svaki puni sat, sve do ponoći, dok će se polasci sa Zagrebačkog velesajma ostvarivati svakih sat vremena, počevši od 18.30, sve do 0.30 sati iza ponoći.


Uspinjača će voziti do 2 sata ujutro!

Prijevoz turističkim tramvajem, kao i na izvanrednim autobusnim linijama bit će besplatan, dok će se usluga naplaćivati na redovnim tramvajskim i autobusnim linijama te uspinjači!

Zagrebački holding i ove će godine u sklopu manifestacije Noć muzeja, prigodnim postavama u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma, na jednome mjestu izložiti vrijedne predmete iz povijesti Zagreba, sačuvane u arhivima svojih podružnica i društava.

Turistički tramvaj, izvanredne autobusne linije ili one redovne najbolji su izbor za putovanje i na ovogodišnju manifestaciju.

>>>KRAJ SIJEČNJA REZERVIRAN ZA ‘NOĆ MUZEJA’: Uživajte u događanjima na čak 42 lokacije u Zagrebu!

Komentari