STANOVNICIMA SREDIŠĆA JE DOSTA:’Uvedite naplatu, naš kvart nije parkiralište!’

Parking along road

Tko je kriv za stalnu gužvu u Središću? Mještanima je dozlogrdila situacija s kojom se bore svakog dana-nepristojni vozači i prepuni parking. Goran Čačić i Irena Šimunić iz tamošnje Udruge građana “Glog” opisali su cijelu situaciju te kažu zbog toga što se parking ne naplaćuje, građani to debelo iskorištavaju.

“Ostavljaju aute ovdje u pola osam ujutro i onda autobusom ili pješice idu na posao u obližnje kvartove ili centar. A vikendom kad svi idu na Bundek? Auto na autu da se nađe slobodno mjesto”, žali se Čačić, a Irena Šimunić dodaje da zbog toga stanovnici naselja nemaju gdje parkirati svoja vozila, prenosi Večernji list.

Objašnjavaju kako vozači ne biraju gdje će se parkirati te svoje automobile ostavljaju svuda, od nogostupa do ispred trgovine, kafića i restorana. Osim toga, sugovornici Večernjeg lista tvrde da su nepristojni, oduzimaju prednost, viču i trube. Oni koji si mogu priuštiti plaćaju za parkirno mjesto ili garažu u zgradi čak do 10 000 eura, a ostali se snalaze kako znaju. Cijela zavrzlama se neće poboljšati ni kada na ljeto dođu novi stanari u megazgradu Meandar.

“Ako i deset posto njih nije kupilo parkirno mjesto u Meandru, to je sigurno barem stotinu auta koji se nemaju gdje parkirati”, objašnjava Šimunić koji rješenje problema vidi u uvođenju naplate parkiranja u cijelo Središće. Time bi se, kaže, riješili i onih koji parkiraju aute u kvartu, a ondje ne žive, prenosi Večernji list.

Uskoro bi se mogla naplata parkinga i realizirati jer pokrenute su aktivnosti da se kvart uvede u treću zonu parkiranja.

“Počet će i kontrola naplata parkiranja u Ulici Damira Tomljanovića Gavrana i na početku Ulice SR Njemačke, koje se već dulje nalaze u drugoj parkirališnoj zoni – poručuju iz Gradskog ureda za promet za Večernji list.


Komentari