Stanovnicima Čučerske ceste prekipjelo: Cijevi pucaju godinama, a neka su mjesta ‘krpana’ čak 13 puta!

FOTO: Facebook

Stanovnici Čučerske ceste u Zagrebu ponovo su se našli u problemima. Naime, zadnjih je nekoliko dana njihova ulica ispred kućnih brojeva 14 i 16 poplavljena. Razlog je puknuće cijevi; već tko zna koje u posljednjih nekoliko godina.

Zadnje puknuće u nizu dogodilo se sa 15. na 16.rujna, da bi nakon toga, kako nam pričaju stanari, vodovod izašao na teren, sanirao nastalu štetu i zatrpao jamu koju su, kako doznajemo od stanara, već 13 puta kopali.

Ipak, uspostavilo se da šteta nije uopće sanirana jer su se problemi ponovo pojavili jučer, kada je voda počela istjecati iz cijev te je poplavila dio ulice. Nakon neuspješne sanacije, radnici su danas ponovo izašli na teren te pokušavaju “sanirati sanirano”, odnosno, ponovo popravljaju na istom mjestu gdje je već bilo popravljeno.

Radovi za sobom povlače brojne probleme

Osim što stanovnici svako malo imaju problema s vodom, radovi za sobom povlače i druge probleme. Naime, jedan od stanara, gospodin Zdravko, priča nam kako se zbog privremene, odnosno vanredne prometne regulacije na tom djelu stvaraju velike gužve, jer je cesta itekako prometna.

Najgore je, kaže, kada se zagužva u popodnevnim satima, a te iste gužve stvaraju dodatan stres svim stanovnicima ulice.

U nekoliko je navrata došlo i do pucanja ventila i štete u privatnim kućanstvima, nakon što je voda puštena. Do toga je došlo zbog prevelikog pritiska, pa je time nastala dodatna šteta kod krajnjih korisnika, odnosno – stanovnika.

Ima li iza ‘krpanja pokrpanog’ nešto više od loših radova?

Pitanje koje se povlači nakon svega jest sljedeće: Ima li iza ove agonije vječnih sanacija vodovoda, koji i nije toliko star, nešto više od loše izvedenih radova?

Doznali smo kako su baš danas u Čučersku cestu stigla teretna vozila, na kojima se nalazio materijal koji je potreban za popravak. No, na tim je istim vozilima stajao natpis ‘Prijevoz za vlastite potrebe’. Sumnja se nakon toga uvukla među stanovnike, koji se pitaju je li moguće da nekome ide na ruku to silno pucanje cijevi.

Dugogodišji problem oko pucanja cijevi u Čučerskoj cesti uzeli su maha, a stanovnici više nemaju strpljenja. Ono što se pitaju jest: Do kada će se popravljati popravljeno i kada će više doći kraj njihovim mukama po vodi?


Komentari