Stanovnici Savice stat će i pred bagere, ali betonizaciju parka ne dopuštaju

FOTO: Facebook/ Savica ZA Park

Preko noći u parku su osvanuli radni strojevi.

Sinoć u 21 sat u Parku Trnjanska Savica postavljena je tabla gradilišta, te su stanovnici naselja prvi put dobili informaciju da se već na današnji dan, 19. travnja, započinje s “uređenjem” parka.

“Na jutrošnjem obraćanju medijima ispred te iste table gradonačelnik Milan Bandić je ponovio uobičajene fraze i najavio početak radova. Nije odgovarao na pitanja novinara već se vrlo brzo udaljio iz parka u kojem su bageri već započeli s kopanjem”, kažu iz Inicijative Čuvajmo naš park

FOTO: Facebook/ Savica ZA Park
FOTO: Facebook/ Savica ZA Park

“Od postavljanja table na ulasku u Park do početka radova prošlo je manje od deset sati, što jasno pokazuje namjeru Grada da preko noći pokrene realizaciju projekta u kojem su ponovo zaobiđeni zakonski postupci i koji će stanovnike Zagreba koštati ogromne novce!

Lošim i nepotrebno skupim projektom opet se predviđa betonizacija i uklanjanje velikog dijela travnate površine, a u neformalnom razgovoru s izvođačem radova, Zrinjevac d.o.o., saznali smo da je trošak iznosi između 12 i 15 milijuna kuna.

Za jedan od najskupljih projekata započetih u jeku kampanje za lokalne izbore odabran je projektant Arhitektura u bijelom – poduzeće osnovano prije svega 3 mjeseca, točnije 11. siječnja”, naglašavaju iz inicijative.

FOTO: Facebook/ Savica ZA Park
FOTO: Facebook/ Savica ZA Park

“Milan Bandić opet provodi samovolju i iscrpljuje gradske resurse instrumentalizirajući ih u vlastitu promidžbu, te izvodeći radove bez provedenog natječaja koji služi dobivanju najkvalitetnijeg rješenja, bez participacije stanovnika Trnjanske Savice i konzultacije struke.

Unatoč početku radova Inicijativa Čuvamo naš park najavljuje skore akcije i proteste kojima će spriječiti daljnja devastacija Parka Trnjanska Savica. Park je već jednom obranjen i stanovnici Savice će stati i ispred bagera ako treba”, kazali su aktivisti koji se već mjesecima bore za park.

Oglasili su se i građani

“Ovo je rješenje kojim ćemo očuvati naš park? Radovi su već počeli. Kada je bio raspisan natječaj? Je li ovo rješenje odabrano u suradnji sa mjesnom zajednicom i jesu li okolni stanari pravodobno obaviješteni?”, napisala je Martina.

FOTO: Facebook/ Savica ZA Park
FOTO: Facebook/ Savica ZA Park

>>> Park ostaje park: Poništena dozvola za gradnju crkve na Savici

 


Komentari