Stanovnici Desprimske ulice više neće hodati po raskopanim i prašnjavim cestama

Facebook/Milan Bandić

Stanovnici Desprimske ulice u Brezovici konačno su dočekali asfaltiranje i to nakon godinu i pol dana vožnje po raskopanim i prašnjavim cestama.

Naime, radovi na izgradnji kanalizacije i vodovoda započeli su  još u lipnju prošle godine, no ceste se asfaltiraju tek sad.

“Ovo je strašno. Godinu dana oni rade kilometar ceste. Polijevam i trošim vodu već godinu i pol da smanjim štetu, no to nikoga ne zanima”, požalio se Anto Mrkonjić, stanovnik III. odvojka Desprimske ulice.

Iz Zagrebačkih cesta rekli su da su asfaltiranje započeli prije nekoliko dana, no da im treba još nekoliko da asfaltiraju ogranke Desprimske ulice u kojima su završeni ostali radovi. U preostalim ulicama gdje se građani još odlučuju hoće li priključak na vodu, asfalt bi trebao doći krajem rujna. Naime, cijena priključka po kući iznosi oko 3800 kuna, a predsjednik Mjesnog odbora Stjepan Imprić kazao je da su se građani zaista načekali dok radovi nisu privedeni kraju. No, dodao je, u konačnici će svi biti zadovoljni jer je do 80-ak kuća došla kanalizacija, voda te nova cesta, prenosi Večernji list.

Gradonačelnik obišao stanovnike

Stanovnike Desprimske u subotu je obišao i gradonačelnik Milan Bandić koji je u srpnju dao nalog da se ulica kompletno uredi, ali i čelnik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić. On je kazao da su upravo SDP-ovci upozorili gradonačelnika na problem i da mu je drago da je on intervenirao.

Komentari