STANJE NA HRVATSKIM CESTAMA: Magla smanjuje vidljivost, moguća i poledica

Prilagodite način i brzinu vožnje uvjetima na cesti.

Zbog prometnih nezgoda:

  • na državnoj cesti DC1 između Krnjaka i Slunja u mjestu Točak promet teče jednim trakom, naizmjence;
  • na riječkoj obilaznici između čvorova Orehovica i Diračje u smjeru GP Rupa zatvoren je vozni trak na 26. km u dužini od 200 m.

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1 Karlovac-Split, stara cesta kroz Gorski kotar DC3, Jadranska magistrala DC8 te Krčki i Paški mostovi otvoreni su za sve skupine vozila.

Kiša mjestimice pada u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Ponegdje se kiša ledi u dodiru sa hladnim tlom pa vozače pozivamo na dodatan oprez.

Magla smanjuje vidljivost u Lici i Gorskom kotaru, sumaglica u središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj. Ima je i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između tunela Bukovo i Tuhobić. Na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale mogući su odroni.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu) na cestama: DC42 u mjestu Poljanak, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, ŽC59125 Perušić-Čanak, sve lokalne i županijske ceste na području Ličko-senjske županije, sve županijske i lokalne ceste na području općina Perušić i Sveti Rok.
Dana 1. veljače 2017. godine zbog radova održavanja na autocesti A1 u tunelu Mala Kapela (u obje cijevi) u vremenu od 09,00 do 11,00 sati privremeno će se prekidati promet u trajanju od 1 (jedan) puta do 15 minuta za svaki smjer.


Komentari