STANJE NA CESTAMA: Zagreb zbog prometne regulacije čekaju gužve, na autocesti A3 promet ometa – pas!

Luka Stanzl/PIXSELL

U Zagrebu je, osim brojnih radova, na snazi i nova prometna regulacija zbog Europskih sveučilišnih igara.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zbog opasnosti od psa na kolniku, kod čvorova Kosnica i Ivanić Grad, pozivamo vozače da voze opreznije i prilagode brzinu i način vožnje.

Na većini cesta vozi se bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi. Tijekom dana pojačan promet očekuje se na gradskim prometnicama i obilaznicama, duž Jadranske magistrale te na cestama u Istri. Dvosmjerno se vozi, zbog radova, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani (od 136. do 141. km).

Napominjemo i kako je na snazi prometna blokada zbog Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu. Za vrijeme održavanja Igara u Zagrebu, od 10. do 25. srpnja, u Jarunskoj ulici na dijelu od Selske ceste do Haberleove ulice te na Horvaćanskom zavoju važit će posebna regulacija, a promet će biti dopušten isključivo autobusima ZET-a određenima za prijevoz sudionika te akreditiranim vozilima.

U srijedu 13. srpnja u Botaničkom vrtu u Zagrebu u 18.30 počinje svečani prijam a u 21 sat na atletskom stadionu Mladost ceremonija otvorenja. Zbog toga će taj dan od 18 do 21 sat biti otežano prometovanje Vodnikovom i Mihanovićevom ulicom, a od 19 do 24 sata moguće je povremeno otežano prometovanje Selskom i Horvaćanskom te Haberleovom ulicom, uz već navedenu zabranu prometa Jarunskom ulicom na dijelu od Selske ceste do Haberleove ulice.

>>> SVEUČILIŠNE IGRE BLOKIRAT ĆE PROMET: Donosimo koje će prometnice biti zatvorene i obilazne pravce

Za sav promet zatvorene su ceste:

DC1 u Krapini (obilazak za osobna vozila je gradskim ulicama, a za teretna autocestom A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Đurmanec);
DC2 Podravska magistrale (DC2) u Virovitici (kružni tok “Billa”). Obilazak za teretna vozila je: Lukač-Gradina-Suhopolje-Slatina, a za ostala vozila je gradskim ulicama;
DC29 na dionici između Marije Bistrice i Kašine. Obilazak: DC3 Soblinec-Novi Marof-DC24-Zlatar Bistrica-DC29-Marija Bistrica i obrnuto;
D50 u Gospiću, od 12. do 15. srpnja zbog radova u Bilajskoj ulici zatvorena je za sav promet;
spoj državnih cesta DC219 Ulica Domovinskog rata i DC1 Vukovarska ulica (bivša Splitska ulica) u Sinju;
od 08,00 do 18,00 (osim subotama i nedjeljama) lokalna cesta LC59139 na križanju sa magistralnom prugom Oštarije-Knin-Split (do 1.kolovoza)
12, 13 i 14. srpnja županijska cesta ŽC5167 Udbina-Donji Lapac. Obilazak: ŽC5169 Bjelopolje- DC1 Donji Lapac.
12. srpnja od 9 do 17 sati bit će zatvorena županijska cesta ŽC5062 Lukovo-Bribir.

Do 30. srpnja svakodnevno od 07:00 do 12:00 prekida se promet županijskom cestom Slunj-Cetingrad (ŽC3258) zbog razminiranja. Vozila se propuštaju svaki puni sat po 15 minuta.

Do četvrtka 14. srpnja do 05,00 sati bit će zatvoren za sav promet zapadni kolnik Av. Marina Držića na dijelu od Ulice kneza Branimira do Ulice grada Vukovara. Obilazak: Av. M. Držića – Ulica kneza Branimira – Zavrtnica – Podaupskog – Heinzelova – Ulica grada Vukovara – AV. M. Držića.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

Podravskoj magistrali u Kloštru Podravskom (do 1. listopada od 7 do 18 sati);
DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC8 Jadranskoj magistrali između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice; na ” Obilaznici Trogira”;
državnoj cesti DC53 između Našica i Požege, u naselju Zoljan (do 15.7srpnja.);
državnoj cesti DC228 Jurovski Brod-Ozalj u Ozlju, zbog klizišta, vozila ukupne mase do 3,5 t voze jednim trakom. Obilazak za ostala vozila je državnom cestom DC6 Jurovski Brod-Netretić-Karlovac.


Komentari