Stanite na kraj bacanju kolača: Evo kako će vaši kolači ostati svježi

FOTO: Instagram/devojackovece_by_heart

Poslije Božićne proslave, najčešće nam ostane još silnih nepojedenih slastica. Neke kekse i kolačiće želimo sačuvati i njihov rok trajanja i svježine zadržati do Nove godine, a to je dakako moguće uz nekoliko dosjetljivih savjeta.

1. Hrskavi kolačići niti najmanje ne podnose vlagu, točnije vlažna će ih okolina omekšati zbog čega će izgubiti hrskavost i rahlost. Preporuča ih se stoga čuvati u hermetički zatvorenoj posudi.

2. Ostatke kolača od dizanog i lisnatog tijesta najbolje je zamrznuti. Prije spremanja u zamrzivač prethodno ih je potrebno ostaviti na pola sata u hladnjaku pa tek onda prebaciti na temperaturu ispod ništice.

View this post on Instagram


🍪🎄 #christmas #christmascookies #instagood #instagram #photooftheday #tagsforlikesapp #goodvibes

A post shared by ✨magda przeliorz✨ (@madlavi) on

3. Ukoliko želite sačuvati ostatke prhkih keksića s punjenjem koji moraju biti i ostati sočni, najbolje ih je čuvati u posudi u koju ste dodali polovicu narezane jabuke. Oni djeluju poput ovlaživača koji produljuju rok svježine kolača.

4. Kremaste kolače ne preporuča se držati u hladnjaku duže od tri dana. Nakon toga najbolje ih je zamrznuti i to prekrivene masnim papirom pa pospremljene u vrećicu ili posudu. Prije ponovnog konzumiranja računajte da je potrebno najmanje tri sata da se kolači u potpunosti odmrznu na sobnoj temperaturi, piše Zadovoljna.hr.

Komentari

loading...
-->