STANARI GRADSKE ČETVRTI PODSUSED-VRAPČE NEGODUJU: ‘Treba izmjestiti sadašnje odlagalište’

Slavko Midzor/PIXSELL

Odlagalište otpada u Gradskoj četvrti Podsused-Vrapče stisnuto je između dviju stambenih zgrada. Stanovnici onamo svakodnevno donose svoj drveni te zeleni otpad, stari namještaj, gume, staklo, televizore, istrošene baterije, motorna i jestiva ulja, kiseline, zauljenu te ambalažu onečišćenu opasnim tvarima.

No, kako piše Večernji list kad radnici reciklažnog dvorišta u Gospodskoj ulici počnu prerađivati određene materijale, počinju problemi. Uvijek se nađe netko iz obližnjih zgrada tko će prigovoriti zbog buke koja nastaje kada se, primjerice, počne mljeti zeleni otpad za kompost. Zbog opetovanih žalbi Gradskoj četvrti, čiji su vijećnici nezadovoljstvo svojih sugrađana prenijeli i nadležnima u Čistoći, odlučeno je da se početak radnoga vremena sa šest prebaci na osam sati. I tako je reciklažno dvorište u Gospodskoj, kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Dejan Kljajić, postalo jedino u Zagrebu koje radi od osam.

Vijećnici ove gradske četvrti počeli su intenzivno tragati za novim lokacijama kako bi se odlagalište premjestilo. No, pokazalo se kako to nije tako lak zadatak. ”Podsused – Vrapče stara je četvrt i na svim lokacijama koje smo dosad pronašli, komunalni uvjeti nisu bili zadovoljavajući. Da bi se dvorište premjestilo, zemljište treba biti oko 1500 kvadrata, a površina mora imati i odgovarajuću infrastrukturu, priključak za vodu, struju te dobar pristupni put”, kaže Kljajić.


Komentari