Stanari Dunjevca 15: ‘Gospodine gradonačelniče, vaš ured je napravio propust, molim, istražite slučaj!’

Luka Stanzl/PIXSELL

Poliklinika za hemodijalizu iz bolnice Sveti preseljena je u stambenu zgradu na adresi Dunjevac 15.

Poliklinici koja obavlja medicinsku djelatnost poput hemodijalize, tvrde stanari Dunjevca, mjesto je u bolnici, a ne u stambenoj zgradi.Predstavnik stanara, Goran Jukić,tvrdi kako preseljenje Poliklinike predstavlja veliku opasnost.

”Opasnost za zdravlje, opasnost od buke, opasnost od prometnog kolapsa! Stvarat će se puno medicinskog infektivnog otpada koji će se skladištiti u našoj zgradi, a znamo da ne treba puno da se dogodi incident!”, prenosi Radio Sljeme.

Za nastalu situaciju stanari krive gradsku vlast koja, prema njima, ide na ruku vlasniku koji iznajmljuje prostor Poliklinici, kao i privatnom investitoru koji drži Polikliniku.

Skupinu koja profitira od ovoga čine privatna tvrtka Fresenius Medical Care Hrvatska, privatna tvrtka Haljevo do.o. i Klinička bolnica Sveti Duh, navode stanari.

Stanar Josip Jaić na odgovornost poziva gradonačelnika Milana Bandića.

”Želim demantirati gradonačelnika Bandića koji je na Radio Sljemenu komentirao naš slučaj, pitavši zašto se mi žalimo kad oni imaju sve dozvole. Mi se ne žalimo što oni imaju sve dozvole grada nego zato što nisu smjeli dobiti te dozvole! Gospodine gradonačelniče, vaš ured je napravio propust, molim, istražite slučaj!”, , prenosi zagrebački.hr.

Planiraju podnijeti tužbu protiv Gradskog ureda za graditeljstvo Upravnom sudu.


Komentari