Stablo vam je palo na automobil? Donosimo savjete!

Facebook/ Moji srednjaci

Olujno nevrijeme hara Hrvatskom. Mnogi od vas su svoje limene ljubimce parkirali u garaže gdje će biti na sigurnom, a za one manje sretne koji su se susreli sa štetom odnosno na čije je automobile palo drveće donosimo savjete

”Prema informacijama Državne uprave za spašavanje, ako je stablo ili neki veći predmet još na vašem automobilu i ne možete ga sami maknuti, trebate pozvati vatrogasce na telefonski broj 193. Oni će izaći na teren i maknuti ga”, piše Tportal.

Ukoliko pak trebate službeni zapisnik o prirodi, težini i okolnostima nastanka štete, obratite se policiji na telefonski broj 192.

Za sve Zagrepčane tu je i  besplatni telefon Zagrebačkog holdinga 0800 818 919.

U svakom slučaju, najbolje je odmah kontaktirati osiguravajuću kuću. Dok je nekim osiguravajućim kućama dovoljno da samo fotografirate nastalu štetu, druge na teren šalju svoje zaposlenike koji odlučuju o procjeni štete.

“Procedura je takva da ovisi kome pripada to stablo ili određeni predmet. I onda se može, kad se sazna tko je nadležan, pokrenuti postupak, odnosno aktivirati polica”, kaže Mladen Mesec iz Croatia osiguranja kaže.

Komentari