STABLO IZ DVORIŠTA STAVILI NA TRG: ‘Ni moja sestra ni ja nismo znali za to i nismo dali nikakav pristanak ‘

Foto: Screenshot

Velimir Braćko živi u Kanadi, no odrastao je na zagrebačkom Črnomercu u ulici Graberje. Za božićne praznike odlučio je ponovno posjetiti svoj rodni grad i tijekom šetnje Trgom bana Josipa Jelačića doživio neugodno iznenađenje.

Susjeda iz njegove stare ulice rekla mu je da je velika okićena jela na Trgu zapravo njegovo drvce koje je prije više od 50 godina posadio sa sestrom u vrtu obiteljske kuće.

“Kako je moguće da jela završi na Trgu, a da ni ja, ni moja sestra nismo znali za to i nismo dali nikakav pristanak ” kaže Braćko.

Saznali su da je jelu donirala Vesna Jurjević iz Graberja, a Braćko i njegova sestra Sonja Škobić kažu kako ona nije imala pravo na to.

“Naš otac je nakon majčine smrti upoznao tu ženu i ona ga je na prevaru natjerala da potpiše ugovor o uzdržavanju, čime je nakon njegove smrti došla do 5/8 vlasništva zemljišta. S njom smo od 2004. godine u sudskom sporu u vezi s vlasništvom, no ona nije imala nikakvo pravo darovati našu jelu ” ističe Sonja Škobić.

Voditelj podružnice Grada Zagreba Igor Toljan rekao nam je da su oni na teren izašli nakon što su ih kontaktirali ljudi koji žive na toj adresi, požalivši se kako im jela prijeti.

“Riječ je o drvetu koje je bilo nagnuto i predstavljalo opasnost za ljude na toj adresi. Oni su nas kontaktirali i mi smo drvce u dobroj volji kroz uobičajenu proceduru uklonili. Nije bilo nikakvih financijskih izdataka ni za Grad, ni za te građane jer se radilo o donaciji” istaknuo je Toljan.

Za neriješene imovinsko-pravne odnose saznali su od novinara Jutarnjeg lista te su nam nakon provjere potvrdili kako u zemljišnim knjigama stoji da sporna parcela ima tri različita vlasnika.

“Nažalost, nastala je takva situacija, ali mi se ne možemo miješati u privatne sporove građana” zaključio je Toljan.

No, što se tiče Braćka i Škobić, morat će slučaj rješavati pravnim putem zajedno s prozvanom Jurjević, piše Jutarnji.list.


Komentari