‘SRCE S ULICE’: Facebook status potaknuo val dobrote u Zagrebu i omogućio Čedi topliju zimu

Facebook/Srce s ulice

Svakodnevno prikupljaju potrepštine za beskućnike.

Jedan običan Facebook status naišao je na toplo zagrebačko srce i potaknuo organizaciju za pomoć najnemoćnijim sugrađanima. Naime, sugrađanin Maro Srezović početkom siječnja je putem Facebook statusa zamolio prijatelje za pomoć.

“Trebam pomoć ! U kvartu imam jednog Vladeka beskućnika gospon od 57 god. Zamolio me za zimske cipele 44/45 , xxl hlace , jaknu , hoodicu , kapu rukavice carape , deke , ili vrecu za spavanje … Unaprijed puno hvala svima !”, napisao je Maro ne sluteći kakvu lavinu će pokrenuti ovom zamolbom.

Zagrepčani su odmah odreagirali na ovaj apel te mu poruke nisu prestajale pristizati. Vrlo brzo, za beskućnika Vladeka prikupile su se sve potrebne stvari. Neupitna spremnost na pomoć potaknula je Srezovića da napravi Facebook stranicu “Srce s ulice”. Facebook stranica u samo nekoliko dana okupila je preko 2000 Zagrepčana koji svakodnevno prikupljaju potrepštine za beskućnike te im pomažu da lakše podnesu debele minuse.


Facebook/Srce s ulice
Facebook/Srce s ulice

Tako će pomoći mladom studentu i do nedavno beskućniku Karlu koji je, unatoč teškoj životnoj situaciji, upisao fakultet. Karlo je do nedavno živio na ulici i paralelno polagao ispite na fakultetu. “Srce s ulice” darovat će mu mobitel kako bi lakše komunicirao s kolegama. Mobitel je spreman i čeka primporedaju mladom studentu.

Nakon RTL – ovog priloga o gospodinu Čedi koji živi u baraci u vrtu na Jarunskoj cesti, ovi Zagrepčani dobre volje posjetili su ga te napravili popis stvari koje trebaju Čedi kako bi preživio zimu. Uz deke, konzerve i kamp prikolicu, darovali su mu i agregat za struju kako više ne bi živio u mraku.

Val dobrote potaknut jednim emotivnim Facebook statusom proširio se Zagrebom poput epidemije. Svakodnevno pomognu barem jednom beskućniku, a njihovi osmijesi najveća su zahvala velikom zagrebačkom srcu.

Ukoliko i vi želite pomoći pridružite se sugrađanima na Facebook stranici “Srce s ulice”.

>>>DOGAĐAJ ZGROZIO JAVNOST: Glavni kolodvor ugasio grijanje, pothlađeni beskućnici: ‘I mi smo ljudi!’ 

>>>VELIKO SRCE SUGRAĐANA: Zagrepčani oduševljeni i ganuti ovom dirljivom i emotivnom idejom! (FOTO)

Komentari