SRBIN ŽELIO POSTATI HRVAT! Muškarac pokušao prevariti policiju u Petrinjskoj, plan mu ipak nije bio tako dobar

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebačka policija ulovila je 41-godišnjeg državljanina Srbije koji im se predstavio kao Hrvat. Kada je došao u Petrinjsku 30 i htio izvaditi hrvatsku putovnicu po žurnom postupku, pokazao je lažne dokumente.

Isprave su bile na tuđe ime i prezime. Sve se odigralo u srijedu oko podneva. Plan mu je pokvarila upravna referentica koja je posumnjala na prevaru. I dokazalo se da je bila u pravu.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje i tereti ga se za kaznena djela “krivotvorenje isprave”, “ovjeravanje neistinitog sadržaja” i “nedozvoljena uporaba osobnih podataka”. Državljanin Srbije završio je u pritvoru i protiv njega je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Upravni poslovi Policijske uprave zagrebačke od 28. lipnja do 3. rujna 2021. godine rade po ljetnom rasporedu. Radno vrijeme je od 7 do 14 sati (Petrinjska 30, Heinzelova 98, i u Policijskim postajama  Sesvete, Velika Gorica, Zaprešić, Jastrebarsko, Samobor, Vrbovec, Ivanić-Grad, Dugo Selo i Sv. Ivan Zelina).

Ponedjeljkom je radno vrijeme od 7 do 17.30  u Petrinjskoj 30 (na poslovima prebivališta i osobnih isprava), Heinzelovoj 98 (na poslovima prebivališta, osobnih isprava i vozačkih dozvola) i u Policijskim postajama Sesvete, Velika Gorica, Zaprešić i Samobor.

U II. policijskoj postaji Zagreb (Črnomerec) i VI. policijskoj postaji Zagreb (Novi Zagreb) na poslovima prebivališta i osobnih isprava (samo u redovnom postupku) radno vrijeme sa strankama je radnim danom od 7 do 14 sati (pauza od 10.30 do 11 sati).


Komentari