Srbijanski šef diplomacije primio zagrebačke učenike: ‘Važno je njegovati antifašizam’

Facebook/Ivica Dačić

Srbijanski šef diplomacije Ivica Dačić ovog petka u Beogradu je primio učenike Srpske pravoslavne opće gimnazije “Kantakuzina Katarina Branković” iz Zagreba i poručio im kako trebaju njegovati antifašizam, kao jedan od najvažnijih elemenata identiteta Srba u Hrvatskoj, kažu iz ministarstva.

Dačić je učenicima gimnazije, čiji je osnivač mitropolija zagrebačko – ljubljanska, poželio dobrodošlicu u Beograd, naglasivši kako su oni generacija koja bi trebala biti “most suradnje Srbije i Hrvatske”.

”Njegujete srpski jezik i književnost i razvijate multikulturalni duh“, rekao je Dačić, upozoravajući da „živimo u Europi otvorenih granica, gdje je važno sačuvati identitet Srba”.

„Osim njegovanja srpskog jezika i ćirilice, važno je njegovati antifašizam, kao sastavni dio identiteta Srba u Hrvatskoj“, napomenuo je Dačić.

Prema njegovim riječima, mnogo je poznatih Srba u Hrvatskoj koji pridonose razvoju regije, i to u teškim vremenima kad je lakše izazvati sukobe, nego raditi na pomirenju, a među kojima je Dačić izdvojio i mitropolita zagrebačko – ljubljanskog Porfirija Perića.

 

 


Komentari