SRAMOTNI GRAFITI OSVANULI U CENTRU GRADA: ‘Migranti nisu dobrodošli!’ (FOTO)

Facebook

Građani su već uputili nebrojene pozive komunalnom redarstvu.

U Vončininoj ulici, u samom centru grada osvanule su sramotne poruke. Zasad nepoznata osoba odlučila je još dodatno nagrditi već išaran zid neonacističkim porukama.

“Immigrants not welcome”  stoji na zidu ispod bolnice Šalata. Osim što je poruka stamotna, neonacistički simbol, kukasti križ, autor je čak tri puta nacrtao krivo. Crtanje nije jedino s čim se borio, već mu očito ni engleski jezik nije jača strana, pa tako nešto dalje na zidu stoji prvi pokušaj ispisivanja poruke. Ovdje je dobro krenuo, ali ubrzo se pogubio u tom kompliciranom engleskom pa je uspio napisati samo “immingra”.

Facebook
Facebook

Autor se jako namučio dok je crtao

Apsolutno svi pokušaji crtanja svastike bili su neuspješni, ali ono što jako dobro zna nacrtati jest uhato slovo u, koje je još dodatno ukrašeno križem. To je valjda stigao izvježbati doma, prije nego što je krenuo u svoju misliju nagrđivanja grada.

Facebook
Facebook

Ove fotografije je na svome profilu objavio Antifašistički Vjesnik i još jednom apelirao na građane da prijave ovo komunalnom redarstvu koje ne reagira na pozive. I mi smo pokušali dobiti izjavu od njih, ali nisu bili dostupni.

Na ove natpise pune mržnje reagirao je i Dominik Etlinger, zastupnik u Gradskoj skupštini, ali ni on kao ni bilo tko drugi nije dobio odgovor iz komunalnog. Osim što ih je znavao kako bi prijavio gnjusne grafite on im je poslao i mail, ali bez rezultata.

Komentari