Sramotni grafit iz Svete Klare je uklonjen, a jedan crtež je ostao!

Gordana Orsag Pasanec/Facebook

U zagrebačkom naselju Sveta Klara na zidu kod dječjeg igrališta otkrivena je užasna poruka Srbima, treća u posljednjih nekoliko dana. Tijekom jutra sramotni je grafit prebojan. Ipak, ostao je crtež navijača Dinama s ustaškom kapom, piše Index.

Tamara Vudrag/HRT

Ovo je od četvrtka već treća otkrivena poruka Srbima u Zagrebu.

Prvo su u četvrtak mladi Bad Blue Boysi izvjesili transparent na kojemu je pisalo “Je*at ćemo srpske žene i djecu”, a sve je objavljeno u petak. Jučer su šestorica mladića privedena i protiv njih će biti podnesena kaznena prijava i zatvorska kazna od mjesec dana. Radi se o mladićima starima od 19 do 22 godine, a jedan od njih, 21-godišnjak, izradio je taj transparent.

Sinoć je Srpsko narodno vijeće na svom Twitter profilu objavilo još jednu sliku iz Zagreba na kojoj se vidi prijeteća poruka Srbima.

“U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu. Sve ćemo vam prste slomiti, a ne samo tri. Ubi Srbina”, piše na zidu uz zgradu u zagrebačkom kvartu Borovje.

Zbog grafita s prijetećom porukom u naselju Borovje policija je počela kriminalističku istragu te je podignula kaznenu prijavu i pritvorila šest osoba, među njima i 21-godišnjaka koji je izradio transparent s govorom mržnje u zagrebačkoj Kustošiji. Osumnjičeni su za javno poticanje na nasilje i mržnju.

 


Komentari