SPROVOD MILANA BANDIĆA: Misa zadušnica u njegovoj omiljenoj crkvi za koju je skupljao novac

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić iznenada je preminuo 28 veljače od srčanog udara. Sprovod će se održati u srijedu u 12 sati, a misa će se održati u crkvi Majke Božje Lurdske, koju je gradonačelnik pohodio za života.

Crkva Majke Božje Lurdske smještena je u Vrbanićevoj ulici, nedaleko od Bandićevog prebivališta u Bužanovoj ulici. Crkva i luksuzni stan udaljeni su svega šest minuta hoda. Bandić je bio redovit gost u franjevačkoj crkvi, a ondje nije propuštao mise na Badnjak.

Sveta misa na Božić , Crkva Majke Božje Lurdske

Objavljuje Milan Bandić GradonačelnikSrijeda, 25. prosinca 2019.

Da je Bandić cijenio svoju lokalnu župu pokazuje i podatak da je skupljao novac za njezino uređenje. Prije četiri godine organizirao je donatorsku večer “Lurd u Zagrebu” u hotelu Westin, na kojoj su se prikupljala sredstva za dovršetak i uređenje crkve. Za sufinanciranje troškova organizacije iz blagajne Grada isplaćeno je 15 tisuća kuna.

Komemoracija za iznenadno preminulog gradonačelnika održana je u utorak u Hrvatskom narodnom kazalištu. Sprovodu će prisustvovati predsjednik Sabora RH Gordan Jandroković, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman. Doći će i bivši ruski veleposlanik Anvar Azimov, te gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Tijelo Milana Bandića bit će izloženo od 10 sati, a u 11 će krenuti kondoliranje i primanje sućuti. Bit će pokopan uz mirogojske arkade, na samom ulazu u Aleju velikana.


Komentari