SPREMA SE PRAVO ZIMSKO VRIJEME Stiže li nam i snijeg?

Pixabay

Sljedećih nekoliko dana očekuje nas prava zima. Državni hidrometeorološki zavod objavio je posebno priopćenje u kojem upozoravaju na dolazak velike hladnoće.

“Godina je počela uz pravo zimsko vrijeme. Iako je hladnoća početkom siječnja nešto što očekujemo, treba naglasiti da će idućih dana biti prilično hladno, posebice na Jadranu gdje će osjećaj hladnoće povremeno dodatno pojačavati jaka i olujna bura.

“Bura će u nastavku dana i sutra postupno slabjeti, prvo na sjevernom dijelu, zatim u Dalmaciji, a gotovo će sasvim oslabjeti u subotu, no u nedjelju i ponedjeljak ponovno će biti razmjerno vjetrovito.

Niska temperatura, osim po zdravlje, može idućih nekoliko dana prouzročiti i druge probleme, posebice u predjelima gdje može doći do smrzavanja tekućina što je posebno važno zbog opskrbe pitkom vodom i sl.

Zagreb će također zahvatiti zahlađenje i snijeg.

DHMZ je za petak izdao umjerenu opasnost od hladnih valova za područje Karlovca, Gospića i Knina, dok je za subotu na snazi isto upozorenje za područje Gospića, Knina, Rijeke i Splita. U nedjelju je oglašena i velika opasnost od hladnog vala za područje južne Dalmacije, prenosi Index.


Komentari