Sportski odgojno-zdravstveni program obilježio 30. rođendan

Press

Sportski odgojno-zdravstveni program, u organizaciji ustanove Upravljanje sportskim objektima zamišljen kao poduka djece predškolskog uzrasta grada Zagreba u osnovnim vještinama plivanja, klizanja, koturaljkanja i malog tenisa, ove godine obilježava trideset godina djelovanja, pa je tim povodom u srijedu na Šalati održano prigodno druženje predstavnika Ustanove te ravnatelja i stručnih timova gradskih vrtića čiji su maleni korisnici sudjelovali u programu.

Nakon uvodnog govora koordinatorice programa Vasvije Osmanagić rukovoditelj Poslovne jedinice Bazeni Danijel Vučić i rukovoditelj SRC Šalata Zvonimir Perko, koji je u ovaj program uključen od prvog dana, predstavnicima vrtića uručili su zahvalnice za sudjelovanje u programu što se kontinuirano odvija od 2. listopada 1989. godine sve do današnjih dana. Pored njih svečanost su uveličale i jedna od začetnica programa gospođa Mirna Kirin, prva koordinatorica programa Mila Rackov te Vlasta Hrg Ilić  koja je sudjelovala u osmišljavanju programa na samim počecima.

Program je godinama usavršavan i nadograđivan, proširen je programom plivanja u zatvorenim bazenima SP Mladost i Utrina a sve to kako bi se djeca što kvalitetnije obučila u različitim sportskim aktivnostima te kako bi se stvorili preduvjeti za sportsku i zdravu budućnost djece.  Tijekom tri desetljeća provođenja kroz programe je prošlo oko 120 tisuća djece iz gotovo svih dječjih vrtića na području Zagrebačke županije.


Komentari