Sportski i edukativni programi: Dječji ljetni kamp na Jarunu, Hipodromu i Mladosti

Već tradicionalno sa završetkom škole kreće i program Dječjeg ljetnog kampa ustanove Upravljanje sportskim objektima pa se tako i ove godine svi školarci u dobi od 7 do 12 godina mogu uključiti u kamp i zabavati se uz bogat i raznovrsan program.

Dječji ljetni kamp 2018. kreće 18. lipnja i traje do 27. srpnja, a kao i proteklih godina osmišljen je kao dnevni boravak djece na objektima Ustanove koji uključuje bavljenje različitim sportsko-rekreativnim aktivnostima te pohađanje ekološke radionice, radionice sigurnosti na vodi, radionice o zaštiti od sunca te male škole olimpizma.

Programi se odvijaju na lokacijama SP Mladost, RSC Jarun i Hipodrom Zagreb, te uključuje ručak za sve polaznike.

Sadržaj programa čine različite sportsko-rekreacijske aktivnosti poput mini golfa, stolnog tenisa, badmintona, viseće kuglana, te različite elementarne i štafetne igre kao što su plivanje, nogomet, rukomet, odbojka, košarka, atletika, tenis, hokej na travi, karate… Kamp se, u odnosu na prethodne godine, održava i na novoj lokaciji pa će maleni polaznici kampa također posjećivati i razgledavati Hipodrom Zagreb gdje će imati priliku jahati konje ali i proći edukacijski program koji će ih upoznati sa konjima i njihovim načinom života, njezi i hranjenju konja, njihovom čišćenju, osnovama jahanja itd.

Pored niza sportskih aktivnosti pripremljene su i brojne radionice poput ekološke radionice u kojoj se djeca upoznaju s biljnim i životinjskim svijetom RSC Jaruna, uče o nastanku jezera te odrađuju terenska mjerenja kakvoće vode ili radionice sigurnosti na vodi koja ih upoznaje s opasnostima na vodi i pravilima ponašanja u blizini vode. Kako se program odvija tijekom ljeta i uoči odlaska djece na more osmišljena je i edukacija o zaštiti od sunca koja upoznaje sa štetnostima predugog izlazganja sunčevim zrakama uz testiranje osjetljivosti kože te učenje o pravovremenoj zaštiti dječje kože od sunca.

Kako je program uvršten u godišnju proslavu Međunarodnog olimpijskog dana (MOD) u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatske olimpijske akademije organizirana je i prigodna edukacija o olimpizmu – učenje o olimpijskom pokretu te nastupima profesionalnih sportaša na Olimpijskim igrama.

Dječji ljetni kamp odvija se svakog radnog dana od 07:30 do 16:30 sati, voditelji programa su diplomirani kineziolozi a grupe se slažu od minimalno deset do maksimalno 60 polaznika po terminu.

Cijena programa je 500 kuna za pet dana kampa, a za više informacija o programu možete dobiti na telefonu 01 3658 503, na web stranici Ustanove www.sportskiobjekti.hr te na facebook profilima www.facebook.com/rscjarun i www.facebook.com/spmladost.

Komentari