‘Spojeno radim svaki dan’ Privilegija rijetkih: ‘To mogu samo oni koji rade u gradskoj ili državnoj firmi’

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Hrvatska ima 14 neradnih dana i blagdana, a to je idealna prilika da se spoji sve što se spojiti može. Prošla godina nam po tom pitanju i nije bila sklona, ali ova je zato idealna.

Mnogi su jedna dočekali današnji blagdan Tijelova jer su zajedno sa spojenim vikendom dobili par dana slobodno od posla. Naime, već se dobro zna kako smo postali eksperti kada je u pitanju spajanje blagdana, praznika s vikendom.

BLAGDAN TIJELOVA: Jeste li znali da je Zagreb jedan od prvih gradova koji je imao tijelovsku procesiju?

Tim povodom mi smo u našoj Facebook anketi pitali građane jesu li uspjeli spojiti blagdan s vikendom, a neke od najzanimljivijih odgovora smo izdvojili.

“Spojeno radim svaki dan”, “Danas radim od doma, sutra redovno iz ureda. Nema odmora dok traje obnova”, “Naravno da jesam, spojeno radim ovaj vikend”, “Naravno radim šest noćnih”, “Nema šanse kad naši dragi vjernici moraju i na blagdan u dućan”, ironično su komentirali su neki od građana, a drugi su se odmah nadovezali.

Otvara se Ljetna pozornica Tuškanac: Ljubitelji sedme umjetnosti imaju gdje pobjeći od gradske žege

“Ne idem na posao u državnu ili gradsku firmu, dakle ne”, “To su uspjeli ovi koji štrajkaju za povećanje plaće za 400 eura dok istovremeno ne rade ništa, na posao dolaze pola sata kasnije, odlaze pola sata prije, a za vrijeme posla šetaju gradom po kavicama”, “Spojile su državne firme, škole, samo rade radnici trgovačkih centara, medicinske sestre, policija i vatrogasci. Suci koji štrajkaju a im se povisi plaća i tako ništa ne rade”, napisali su neki.

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Neke od čitateljice su napisale da i kada se spoje slobodni dani, posla u kući uvijek ima.

“I da sam spojila, opet se moram ustati napravit kućanski dio posla i na svetke i na petke  tako vjerojatno i svi ostali obični ljudi”, “Tako vjerojatno i sve ostale žene”, zaključile su dvije čitateljice.


Komentari