SPEKTAKL KAKAV SE GLEDA NA FILMSKOM PLATNU: Utrka ubrzanja dolazi na zagrebačke ulice (FOTO)

Brzi i žestoki

Manje od dva tjedna dijeli Zagreb od najvećeg auto-moto spektakla u regiji – Utrke ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto.

Najbrži automobili iz cijele regije pokazat će snagu svojih motora 4. i 5. lipnja 2016. godine na stazi duljine 402 metra, a osim uzbudljive utrke posjetitelje očekuje i natjecanje u jačini decibela automobilskih audio sustava, izbor Street Style za posebno tunirane automobile, koncert grupe Vatra te brojni drugi popratni sadržaji.

Prvi put na cestama glavnog grada

Bit će to prvi put da se utrka ovakve vrste održava na prometnicama glavnog grada, na Aveniju Dubrovnik, dovodi je Dario Ljubičić, predsjednik AK Brzina, uz podršku Grada Zagreba kao suorganizatora. Na ideju dase utrka održi baš tu došla je spontano – kako se Avenija Dubrovnik ponovno preuređuje, Brzi i žestoki poželjeli su među prvima isprobati kvalitetu novoga asfalta.

Utrka ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto (6)

„Prvu sam utrku, zajedno s članovima kluba AK Brzina, organizirao 2011. godine u Velikoj Gorici i ta je utrka bila jedna od najbolje organiziranih utrka na ovim prostorima po ocjeni novinara, posjetitelja inatjecatelja. Otad nismo preskočili niti jednu godinu, a svake se trudimo dodatno podići razinuorganizacije. Ove smo godine dobili dozvolu da utrku napravimo u Zagrebu na Aveniji Dubrovnik što će biti velika odskočna daska za nas, ali i za cijeli auto i moto sport.

Utrka ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto (8)

To je ujedno i velika odgovornost jer želimo opravdati povjerenje koje nam je ukazao Grad Zagreb. Posebno nas veseli činjenica što je ostalojoš nešto manje od dva tjedna do utrke kakva dosad nikad nije održana u jednom glavnom gradu nekedržave“, izjavio je Dario Ljubičić i zahvalio Gradu Zagrebu, TZ grada Zagreba te svim partnerima isuradnicima na podršci i vjerovanju u projekt koji će hrvatskoj metropoli priuštiti spektakl kakav se dosad mogao vidjeti samo na filmskom platnu.

Utrka ubrzanja Brzi i žestoki natjecanje je vozača podijeljenih u grupe po vremenskim klasama, a izvodi se tako da stazi duljine četvrt milje (402 metra) pristupaju po dva natjecatelja, a pobjednik je onaj koji jeprođe u kraćem roku.

Očekuje se preko 20.00 posjetitelja

U utrci će sudjelovati oko 300 sudionika iz Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije, BiH i drugih zemalja regije, a ovisno o tome jesu li profesionalci ili amateri, natjecat će se u profesionalnoj
kategoriji Pro Race koja se boduje za Prvenstvo grada Zagreba i regiju Sjever, odnosno u amaterskoj kategoriji Street Tuning, u kojoj mogu sudjelovati svi koji imaju vozačku dozvolu i automobil kojim mogu u16 sekundi preći 402 metra.

Utrka ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto (5)

Organizatori očekuju više od 20.000 posjetitelja kojima pripremaju brojna iznenađenja i sadržaje, a u utrkivanju će se moći okušati čak i oni najmlađi. Na rasporedu je, naime, i
utrka električnih karting automobila za djecu od 7 i 8 godina, a one najbrže očekuje pobjednički pehar.

Posebnu će pažnju zasigurno privući Street Style, statično natjecanje u kojem će posjetitelji ocjenjivativizualni tuning automobila, uređenje eksterijera i interijera, prostora motora, ugrađene multimedije tenaposljetku ukupni dojam.

Ukratko, Street Style ocjenjuje „nabrijanost“ karoserija i unutrašnjihperformansi automobila. Program će obogatiti i natjecanje u jačini decibela, DB – Brzi i žestoki, koje će
okupiti one zainteresirane za vrhunske audio sustave u limenim ljubimcima. Mjerit će se snaga audio sustava u decibelima, pobjednici znaju doseći jačinu veću od impresivnih 155 dB, glasniju i od zvukazrakoplova, koji pri polijetanju postiže jačinu zvuka od 130 dB.

Dnevne ulaznice za Utrku ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto moći će se kupiti po cijeni od 20 kuna, a ona subotnja uključuje i koncert grupe Vatra. Za djecu do 12 godina ulaz je slobodan.

Više informacija o Utrci ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto, službeni pravilnik Utrke te prometne obavijesti, mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici utrke www.utrkaubrzanja.com.

Komentari