‘SPASIT ĆE DRUGE ŽIVOTE’ Oglasio se ravnatelj Klaićeve: ‘Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

“Tužan epilog koji je duboko potresao cijelu Hrvatsku. Nadamo se da je naša mala pacijentica našla utjehu u vječnosti gdje će biti sigurnija i sretnija. Uz mene su intenzivisti koji su danonoćno od primitka pacijentice brinuli o njoj, no priroda ozljeda je bila preteška i unatoč svim mjerama, nije se moglo više učiniti”, rekao je jutros ravnatelj Klinike za dječje bolesti Goran Roić. Danima su se borili za život pretučene djevojčice.

Govorio je i o donaciji organa te rekao kako je prije transplantacije trebalo provesti pravnu proceduru koja je bila kompleksna, no to je jučer uspješno obavljeno kako bi organi spasili neke druge živote.

“Proveli smo sve mjere, rezultat je nažalost tragičan. Nemam što dodati. Srećom, djevojčica koja je imala tragičan život učinila je nešto da se osvijesti ta socijalna briga o onima koji su ranjivi. Što se tiče našeg dijela, ona će donirati organe i spasit će neke druge živote, učinili smo sve”, rekla je dr. Karmen Kondža, koja je primila djevojčicu.

Ovaj je slučaj pokrenuo val reakcija u Hrvatskoj. Udomitelji kod kojih je djevojčica bila prije no što je vraćena biološkim roditeljima su shrvani.

Majka djevojčice je prvookrivljena, a ministar  Aladrović je rekao da će se cijeli sustav pročešljati. Ipak, zbog tih eventualnih grešakam jedan život je ugašen.


Komentari