SPASIO MU ŽIVOT! Heroj (24) izvukao čovjeka iz prevrnutog auta na Jarunu: ‘Nisam razmišljao ni sekunde’

Foto: Čitatelj Zagreb.info

Da i dalje postoje hrabri i nesebični ljudi, svjedoči priča mladića iz Siska. U četvrtak navečer na križanju Kružne i Pakoštanske dogodila se nesreća u kojoj se jedan automobil skroz prevrnuo, a 24-godišnjak koji želi ostati anoniman baš je u tom trenutku prolazio ulicom s djevojkom.

“Hodao sam s djevojkom tom ulicom kada je automobil zakačio ogradu bankinom i prevrnuo se. Nisam čekao ni trenutka, odmah sam otišao do automobila kako bih provjerio ima li ozlijeđenih”, otkriva za 24 sata mladić.

Kaže kako je staklo s vozačeve strane bilo razbijeno te je uspio vidjeti da je pri svijesti.

“Pitao sam ga je li u bolovima, na što je odgovorio da nije, a potom sam vidio da na krvari, barem vidljivo. Očistio sam staklo, a onda prerezao pojas kojim je gospodin bio vezan i polako ga izvukao kroz prozor. Nakon toga sam ga posjeo i pregledao te pričekao dolazak Hitne pomoći”, kaže mladić koji je ostao s vozačem sve do dolaska Hitne.

Inače je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva, te mu je pomagati sasvim prirodno. S obzirom na to da je obučen za pružanje prve pomoći, mladi vatrogasac tvrdi da to nije bilo pitanje straha već njegove dužnosti.

Na sreću, vozač je prošao bez ozljeda, a nastala šteta je samo materijalna.

Komentari