SPASILI JU HEROJI IZ KB DUBRAVA! Rodilji zaraženoj koronavirusom zatajlio srce, a danas je stala na noge i jedva čeka vidjeti kćer

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL, Ilustracija

Nevjerojatna priča stiže iz KB Dubrava. S tek rođenom kćeri, Sanja Friščić provela je svega dva dana. Netom nakon porođaja utvrđeno joj je da je pozitivna na koronavirus, a stanje joj se pogoršalo te joj je zatajilo srce.

Bila je korak do smrti

Ubrzo je iz varaždinske bolnice hitno prevezena u Zagreb. Sanja je bila na korak do smrti, ali je dobila bitku za život. O malenoj djevojčici i šestogodišnjem sinu, zasad se brinu njen suprug i majka.

“Curica se zove Jana, stara je mjesec dana, a vidjela sam je svega tri dana i to se baš ne sjećam, jer mi je već počela temperatura jako rasti”, ispričala je za HRT.

Danas je prvi put stala na noge

U KB Dubrava je od 24. travnja, a kaže kako je danas prvi put stala na noge. I dalje teško diše, no respirator i 10 dana na ECMO uređaju su iza nje.

“Posebni dio priče je da je gospođa rodilja, što znači u cijelom tom postupku ima neke svoje specifičnosti koje odudaraju od klasične ECMO priče. To su neke fiziološke promjene još uvijek u tijelu žene koje zahtijevaju određene prilagodbe i malo drukčije vođenje”, objasnio je istaknuo je prim. dr. sc. Nikola Bradić, dr. med. anesteziolog u KB Dubrava.

“Bilo je dosta malo trudnica koje su imale ozbiljnijih problema vezanih uz covid, tako da nam je godpođa Sanja prva, prva i na svu sreću, usprkos tom lošem stanju, evo jako dobar rezultat liječenja, izjavila je prim. dr. sc. Zrinka Šafarić Oremuš, dr. med./specijalistica anesteziologije.

Sanja koja je uspjela stati na noge, sada ima samo želju što prije otići kući svojoj obitelji, a najviše se veseli susretu sa svojom tek rođenom kćeri.


Komentari