Špansko, osim bazena, dobiva i vrtić za 200 djece?

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U zagrebačkom kvartu Špansko gradit će se vrtić od 1500 kvadrata vrijednosti 28 milijuna kuna za 200 djece, odnosno deset odgojnih skupina, od jasličara do predškolaca, piše Večernji.

Vrtić su odlučili premjestiti na drugi kraj naselja, točnije na križanje ulica Marije Radić i Antuna Šoljana, u čijoj se blizini nalazi se i zelena površina na kojoj se, prema GUP-u, planira naselje od 4.000 stanova.

U programu za provedbu javnog natječaja, koji je izradio Zavod za prostorno uređenje, stoji da će lokacija tako postati novo gravitacijsko područje i afirmirati u značajno mjesto za dopunu nedostajućih sadržaja rastućeg stambenog naselja.

Među strogo određenim smjernicama arhitekata, piše Večernji, stoji i da vrtić mora imati pripadajuće dječje igralište s nekoliko izvora vode: za pijenje (fontana), zalijevanje i špricanje, kao i manji bazen za istraživanje vodom te dio za pranje igračaka, te zeleni dio za eko program te poligon za vožnju.

Ovo je drugi veliki projekt u Španskom, čija se realizacija pokrenula u posljednjih nekoliko mjeseci. Podsjetimo, pokrenulo se i pitanje bazena na mjestu karting-centra.


Komentari