Šostar: ‘U sljedećih 10 dana cilj nam je organizirati se da možemo cijepiti 10 tisuća ljudi dnevno’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

I ovaj tjedan na zagrebačkom Velesajmu provodi se masovno cijepljenje. Posebna navala je bila zbog Pfizerovog cjepiva, pa su se u prvim danima stvarale velike gužve i situacija je djelovala pomalo kaotično. Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar upozorio je naručene da dolaze pet ili deset minuta prije termina te da nema potrebe da se dolazi ranije od toga.

“Jučer smo cijepili 4679, danas ćemo oko 4300-4400 ljudi. Cijeli program ide izvrsno, planiramo ga brzo proširiti, kako na Velesajmu, tako i na grad Zagreb. Sutra imamo koordinaciju s ravnateljima domova zdravlja i koordinatorima po domovima. Cilj je u sljedećih 10 dana pregrupirati se i organizirati kako bismo u Zagrebu dnevno mogli cijepiti 10 tisuća ljudi“, izjavio je Šostar za HRT.

U petak, 23. travnja na najvećem punktu za cijepljenje u državi, građane će se cijepiti od 8 do 13 sati i to Pfizerom. Idući ponedjeljak cijepljenje će se provoditi popodne od 13 do 19.30 sati.

Idući ponedjeljak i utorak Zagrepčani će se cijepiti AstraZenecom, a Šostar očekuje jako dobar odaziv.

“Idući tjedan bismo trebali, u ponedjeljak, dobiti 18.000 doza Pfizera. U utorak, srijedu bismo trebali dobiti još AstraZenece. Trebamo dobiti 3500 doza Moderne i 1350 doza Johnson&Johnsonova cjepiva, to bi trebalo biti dovoljno da pokrijemo one dane do kraja tjedna”, rekao je.

Dodao je i kako će se cijepljenje radnika tvrtki provoditi na Velesajmu jer nemaju kapaciteta da hodaju po firmama.


Komentari