Šokirana teta iz zagrebačkog vrtića: Dječaci se neće igrati sa siromašnim dečkom! Bogati roditelji ne vide problem

Pixabay

Potresna priča iz jednog zagrebačkog vrtića počela se širiti društvenim mrežama. Prema ispovijesti jedne građanke, nekoliko je dječaka izoliralo jednog dječaka samo zato jer je bio siromašan. Ono što je još gore je da roditelji te djece ne vide problem u tome. Štoviše, na zajedničkom sastanku na kojem je psihologica okupila roditelje “bogatih” dječaka te samohranu majku “siromašnog” dječaka, oni su ustvrdili da nema nikakve potrebe da se druže, s obzirom da je on “očito daleko ispod njih”.

“Imam prijateljicu koja radi kao psiholog u dječjem vrtiću u centru Zagreba. Zove me danas, sva potresena. U vrtiću ima 5 dječaka koji se stalno druže, igraju… baš su prijatelji.. vrtić je u petak organizirao zabavu, djeca od kuće donose najdražu im igračku i igraju se s njom.. 4 dječaka iz grupice su donjela nekakve skupe robote.. 5. dječak je donio stari, maleni autić..

Teta je vidjela da se dječak igra sma u kutu i plače.. nije sa svojim prijateljima.. došla je do njih 4 i pitala ih iz kojeg je razloga tako.. odgovor djece od 4-5 godine je bio: ‘on je siromašan i mi se ne želimo igrati s nekim tko je siromašan!’

HEJ!!! DJECA OD 4-5 GODINA IZBACUJU NEKOG IZ DRUŠTVA ZBOG FINANCIJSKOG STANJA????

Prijateljica je odmah za danas dogovorila posjet roditelja svih 5 dječaka. To su roditelji redom imučniji. Jedan je sin političara, jedan od suvlasnik osiguranja, jedan menadžer sportaša….. Njihov odgovor je bio: ‘zašto vi tjerate naše sinove da se druže s nekim tko očito je daleko ispod njih? Tko neće ići u privatne škole?’ Samohrana majka tog ‘siromašnog’ dječaka je šutjela..

Da se razumijemo.. nemam ja ništa protiv skupih igračaka privatnih škola i luksuza.. tko može, naravno, zašto ne.. ali učiti djecu da je netko manje vrijedan od njih zato što je nema novaca??? Zato što je siromašan??? Raditi idiote od djece od malena??? Zaista???”, stoji u screenshotu objave, čiji autor nažalost nije poznat.

Komentari