ŠOKANTNO! 31-godišnjak u centru Zagreba u stanu držao zmije otrovnice, zmijski otrov i više vrsta droge

Izvor: PU zagrebačka

Zagrebačka policija nedavno se susrela sa zaista nesvakidašnjim slučajem, u koji je osim njim, bila involvirana i veterinarska inspekcija. Naime, kako su javili iz policije, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela“ Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje, nabavljao veće količine konoplje tipa droga (marihuana), gljiva koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin i droge MDMA koju je potom skrivao i prepakiravao u stanu na području Centra, nakon čega je tako pripremljenu drogu preprodavao na ilegalnom tržištu. Pretragom stana pronađeno je ukupno 398,2 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u dvije staklenke i tri paketića, ukupno 404 grama sušenih gljiva koje sadrže psihoaktivnu tvar psilocibin pakiranih u dvije plastične kutije, ukupno 25 grama ekstrakta konoplje tipa droga (marihuana) pakirano u tri plastične kutijice, jedna tableta MDMA i 0,2 grama MDMA pakirano u jednu plastičnu vrećicu, dvije ručno motane cigarete ispunjene smjesom duhana i konoplje tipa droga (marihuana), tri digitalne vage za precizno mjerenje mase s tragovima droge te 190 komada prozirnih vrećica s patent zatvaračem.

Dok su provodili pretragu, policijski službenici su u stanu pronašli i dvije zmije otrovnice, te ih je, pod nadzorom viših veterinarskih inspektorica, izuzeo voditelj terenske službe skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba i zoolog zoološkog vrta. Uz zmije otrovnice, izuzete su i dvije neotrovne zmije, jedan gušter te 27 komada staklenki zapremnine od 0.15 do 0,25 dl, dvije inzulinske šprice i jedna epruveta ispunjene tekućinom za koju se sumnja da je zmijski otrov, a brigu o navedenome je preuzeo zoolog zoološkog vrta te se nalaze u karantenskim uvjetima.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, javljaju iz PU zagrebačke.


Komentari