ŠOKANTNI NALAZI DRŽAVNE REVIZIJE: Javni dužnosnici ilegalno žive u gradskim stanovima, kako je to moguće!?

Državna revizija je utvrdila kako je prosječna veličina gradskog stana 61 metar kvadratni, a košta 5,4 kn/m2.

Državna revizija utvrdila je kako je stanje sa 7504 gradska stana, koliko ih u posjedu ima Grad Zagreb, i više nego nesređeno. Naime, neki zaposlenici državnih institucija kojima je mandat istekao, protivno pravilu, još uvijek žive u stanovima koji su im dodijelili bivši šefovi. Čini se da im se prosječna veličina od 61 metra kvadratnog i cijena 5,4 kn/m2 isuviše sviđa da bi ih napustili.

Prema nalazima državne revizije, u gradskim stanovima žive 72 visokih državnih dužnosnika i zaposlenika državnih institucija. Ono što se događa jest to da dužnosnici u većini slučajeva, po isteku mandata, nisu dobili poziv za predaju stana, ili je on dolazio tek nakon nekoliko godina.

Nema jasnih podataka za sve

Po cijeni od 5,4 kn/m2 stanove plaćaju i 23 gradska službenika, čija je prosječna veličina stana 54 kvadrata. Za ukupno 120  120 znanstvenika, kulturnih radnika i osoba od interesa za Grad i državu nije poznato po kojoj ih cijeni plaćaju, niti kolika je prosječna veličina stana.

S druge strane, stanove za cijenu od 2,70 kn/m2 koristi 1366 osoba sa statusom zaštićenog najmoprimca, 2731 osoba na temelju lošeg socijalnog statusa te 264 osobe koje su u stan provalile, ali su status legalizirale te sada plaćaju najam, piše Večernji.hr. 

 

 


Komentari