Šokantna ispovijest Zagrepčanke Gordane Grgurinović: ‘Ubojica je ukrao moj novac, a sada sa satarom šeće gradom’

FOTO: Čitateljica

”Sjedim i čekam Bad Blue Boyse da mi pomognu sa stvarima. Kraj mene sjedi gospođa iz grupe, ne odvaja se od mene. Oni su moji anđeli, hvala im beskrajno”, započinje nam svoju priču Gordana Grgurinović te nastavlja kako sada samo želi upozoriti ljude. Jučer ju je tijekom noći opljačkao cimer, dok je ona spavala on je iz njene torbice uzeo 2700 kuna. Ujutro je prvo pozvala policiju, a potom u Google upisala njegovo ime te tako saznala da se tu radi o hladnokrvnom ubojici koji je sa samo 13 godina ubio taksista.

JADNA ŽENA: U potresu ostala bez doma, a privremen smještaj slučajno našla kod ubojice taksista i zloglasnog kriminalca koji ju je noćas opljačkao

Nakon potresa koji je Zagreb iznenadio u ranim jutarnjim satima 22. ožujka Gordana je ostala bez krova nad glavom.

”Imala sam svoju malu iznajmljenu kućicu. Sredila sam ju kao bombončić, a sada je više nema. Na njoj je crvena naljepnica, neuseljiva je. Prva reakcija nakon potresa bila mi je uzeti dijete, životinjice, ruksak na leđa i u potragu za novim smještajem. Znate, moja kćer je dijete s posebnim potrebama, a ja sam invalid. Prije šest godina sam imala prometnu nesreću u kojoj sam ostala invalid, a posljednje tri godine moje se stanje pogoršava. Kako ono fizičko tako i ono psihičko”, nastavlja Gordana svoju tešku priču.

”U prvim danima nakon potresa smjestila sam se u podrumu svoje stare zgrade. Ja sam prije tamo bila i predstavnica stanara, znaju me ljudi. Ja i moja kći smo spavale u podrumu, nitko od susjeda se nije spustio ni ponudio pomoć. Nisu nam ponudili ni sendvič ili čašu vode, a kamoli nešto više. Znam da nisam ničija briga, ali gdje je nestala ljudskost?”, pita se pokradena žena.

”Nakon osam dana morala sam izaći iz podruma, nova predstavnica stanara je saznala da sam dolje. Nisam mogla ostati”, govori nam Gordana i tvrdi kako smještaj kojeg je omogućio Grad za nju nije bio dobar.

”Radi se o studentskom domu, o maloj sobici. Ja imam dvije mace i psića, oni su isto s posebnim potrebama kao i moje dijete. Bolje da ne pričam gdje sam ih pronašla. Ja i moje dijete trebamo nešto dugoročno, negdje gdje se ponovno možemo smjestiti. Kratkoročno rješenje sam imala i u podrumu. Ja imam svoj novac, želim pronaći kućicu ili stan kojeg ću moći unajmiti i tamo živjeti. Ja ne tražim milostinju niti želim da netko meni besplatno daje, ja sam spremna platiti koliko je u mojoj mogućnosti. Želim samo normalan život”, izgovara nam Gordana i tvrdi kako je još uvijek potresena.

”Srećom imam dobre prijatelje, pomagala mi je čak i jedna prijateljica iz Irske. Kćer mi je trenutno u Donjem Jelkovcu kod prijatelja. Ona ne bi mogla ovo izdržati, morala sam se odvojiti od vlastita djeteta dok ne prođe ova muka. Ja sam nažalost korisniva Centra za socijalnu skrb Črnomerec, a zbog prebivališta sam vezana za Zagreb. Moram nam tu što prije naći najam. Smještaj na adresi Črnomerec 55 sam pronašla preko Facebooka. U stanu je već bio jedan muškarac, a ja nisam dobila ključ od svoje sobe. Vlasnica stana kao da sa mnom nije htjela imati posla, preko jednog od stanara u zgradi je skupljala novac. Ja sam željela za stanarinu ispuniti uplatnice što sam i učinila, kao dokaz da stvarno tu živim, ali ona je htjela da njenom posredniku dam novac na ruke i da sve ide na crno. Prvo mi je obećano da će stanarina biti 1200 kuna, a kasnije je podignuta na 1500 kuna. Taj čovjek živi u zgradi, on vlasnici odnese novac za sve”, tvrdi nam nesretna žena koja nam pokazuje uplatnice na oba iznosa.

”Torbicu s novcem nosim oko struka, skidam je samo navečer kada idem spavati i stavila bih ju na stolicu. Ujutro kada sam se probudila vidjela sam da mi je nova Mastercard kartica na podu što mi je bilo jako čudno. Na njoj nisam imala novca, nisam je vadila iz torbice. Kada sam otvorila torbicu, imala sam što i vidjeti, moga novca nije više bilo. Trebao mi je za daljnji najam. Znate, moram unajmiti i jednu garažu gdje ću ostaviti svoje stvari. Tamo gdje sad idem na dva mjeseca je potpuno namješteno, a moj cijeli život nema gdje biti. Sada nemam novca za to, ukrao mi je sve skupa 2700 kuna. On sa sobom ima sataru od metra, obično ju je držao pored svojega kreveta, ali jučer ujutro sam vidjela da je i ona nestala s njim. On sada s njom šeta po gradu, jezivo. Gospođa iz Facebook grupe koja mi je došla pomoći i ja smo ga ‘proguglale’. Piše da je sa samo 13 godina ubio vozača taksija. Noge su nam se odsjekle”, priča rastreseno Gordana koja strpljivo čeka premještaj u sigurniji smještaj te vjeruje kako se ne radi samo o istom imenom i prezimu već stvarno o ubojici jer je on njoj i rekao kako je u zatvoru ‘odležao’ neko vrijeme.

”Odmah nakon ove tragedije s potresom javila sam se u Facebook grupu ”POTRES HRVATSKA- pomoć i informacije”. Ti ljudi su toliko divni, oni su pravi anđeli. Ne mogu ih dovoljno nahvaliti. Jedna gospođa je tu sa mnom od jutra, ne miče se od mene. Žao mi je ovog anđela, nije danas ništa ni jela. Ne odvaja se od mene dok mi Boysi ne dođu pomoći sa stvarima. Divni su, i grupa i navijači. Njima sam i nekidan rekla kako ti dečki sada mogu biti ponosni na sebe. Ne trgaju stolice nego pomažu građanima, divno! Ta grupa mi je pomogla odmah u trenutku, za tili čas su skočili i pomagali. Napunili su moj frižider, prenosili mi stvari, pomagali bez prestanka. Anđeli, kažem vam”, hvali ona ljude dobra srca.

”Jutros me nazvala Gordana plačući. Rastresena je kompletno, nije ovo očekivala. On je sada nestao, a za sobom je ostavio samo psića o kojem se sada Gordana brine. Njoj smo pronašli tajni smještaj preko grupe, gospođa je u opasnosti”, govori nam Dario Oreški, administrator Facebook grupe.

Zbog slučaja krađe pozvana je policija koja trenutno traga za kradljivcem i koja će službeno utvrditi radi li se uistinu o ubojici.

Napomena redakcije: Ukoliko imate adekvatan smještaj za gospođu u iznosu do 1500 kuna mjesečno molimo da redakciju kontaktirate na [email protected] kako bismo Vas mogli spojiti s gospođom kojoj je prijeko potreban dugoročni smještaj za nju, njenu kćer i ljubimce.


Komentari