ŠOKANTAN POTEZ Hitna došla po muškaraca zaraženog koronom: ‘Rekli su da ga prevezemo u KB Dubrava i otišli’

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija

U jednoj obiteljskoj kući u Vrbovcu, jednom se od članova obitelji koji je pozitivan na COVID pogoršalo zdravstveno stanje, nakon čega je uslijedila neočekivana drama.

Sve je počelo prošli tjedan, kada ga je liječnica obiteljske medicine odbila primiti prije nego što se testira. S obzirom na to da mu se stanje pogoršavalo, pozvali su Hitnu pomoć u Vrbovcu. Testiranjem je utvrđeno da je pozitivan, priča Amela Frigo jedna od članica obitelji koja živi u odvojenoj kući te nije bila jedan od kontakata za izolaciju. Rečeno im je da pozovu hitnu, ako mu se stanje pogorša, što se nažalost i dogodilo.

“Jutros oko 4:30 se srušio u kupaonici, izgubio je svijest. Njegova supruga je zvala hitnu u Vrbovcu. Došli su, pregledali ga, bile su dvije liječnice, rekle su da ga treba otpremiti u KB Dubrava, okrenule se i otišle”, ispričala je Frigo za Dnevnikhr.

S obzirom na to da nitko ne vozi auto osim Frigo, supruga oboljelog zamolila ju je da ga odveze što je ona i učinila.

“On je u tom trenutku bio ugroženi pacijent. Rečeno im je na telefon da je COVID pozitivan prije nego su dolazili noćas, došli su zaštićeni, rekli da prevezemo oboljelog u Dubravu i otišli bez dodatnog objašnjenja”, objašnjava.

Kada su stigli u KB Dubrava bili su šokirani kada su čuli što se dogodilo. Amela Frigo tvrdi da joj nije bilo svejedno jer je ovim postupkom izložila supruga i sebe infekciji te da joj nije jasno kako se ovako nešto uspjelo dogoditi, da COVID pacijent ne može do liječnika. Ona se pismeno požalila Zavodu za hitnu medicinu.

Ravnatelj zavoda Zagrebačke županije Davor Gajnik otkrio je da im je stigla pritužba te da nije praksa da se “hitni slučajevi čije stanje traži prijevoz njihovim vozilima sami voze u bolnicu”. Zaključak će donijeti kada prikupe svu potrebnu dokumentaciju kao i izjave djelatnika.

Komentari