Šok za stanovnike Novog Zagreba: Stopira se gradnja rotora?

Foto>: Facebook/Grad Zagreb Službena stranica

NOVO 14:00

Kako doznaje portal Dnevnik.hr radovi na rotoru ipak neće biti zaustavljeni. “Imovinskopravni odnosi u okviru zahvata rotora Remetinec su riješeni osim na suvlasničkom dijelu na k.č.br. 973 k.o. Blato, gdje je u tijeku postupak izvlaštenja, s  time da je Grad Zagreb većinski vlasnik toga zemljišta.

Stoga se ne planiraju prekinuti, a niti obustaviti radovi na gradnji predmetnog zahvata, budući da se predmetni radovi izvode sukladno izvršnoj građevinskoj dozvoli”, stoji u odgovoru koji je spomenuti portal dobio Gradskog Ureda za imovinskopravne poslove i imovinu Grada.

_________________________________________________________________

Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet se do okončanja ovog teksta još uvijek nije oglasio, a njihov odgovor ćemo objaviti u cijelosti čim pristigne.

Grad će, kako neslužbeno doznajemo, privremeno zatvoriti gradilište Remetinečkog rotora u Novom Zagrebu zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa na jednom malom dijelu zemljišta.

Podsjetimo, pripremni radovi krenuli su u srpnju prošle godine, a zatvaranje najprometnijeg križanja u Hrvatskoj do 16. prosinca bilo je tri puta odgađano, što može implicirati da radovi vezani uz rotor od početka nisu glatko tekli.

Otada je promet izgradnjom alternativnih cesta i novom regulacijom stabiliziran te nema gužvi.

Međutim, stanovnici okolnih kvartova nisu odobravali izgradnju ili barem politiku nove regulacije prometa i izgradnje alternativnih pravaca. Posebno su nezadovoljni bili stanovnici Kajzerice s jedne, te stanovnici Savskog Gaja s druge strane. Stanovnici Kajzerice su nakon potpunog zatvaranja rotora 16. prosinca ostali zakinuti za i zapadne ulaze i izlaze prema Riječkoj ulici i Jadranskom mostu.

Stanovnici Savskog Gaja pak nakon početka radova više nisu imali svoju autobusnu stanicu prema unutrašnjosti Novog Zagreba, nego su pješačili prema Trnskom do stanice.

Koliko će potencijalno zatvaranje gradilišta odgoditi završetak radova koji se očekuje početkom 2020. godine, može se samo nagađati.

Dodajmo i to kako u ožujku kreće prva faza sanacije Mosta slobode na drugoj strani Novog Zagreba. Iako iz Grada poručuju da će se promet bez problema premjestiti na Most mladosti i da privremeno zatvaranje Mosta slobode neće izazivati nove gužve, građani ni ovog dijela Novog Zagreba ne mogu skriti svoju zabrinutost. Prva faza radova trebala bi trajati pet mjeseci.

U iščekivanju službenog komentara u vezi s potencijalnim zatvaranjem gradilišta na Remetinečkom rotoru, poslali smo upit Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.


Komentari