ŠOK ZA KRAJ RADNOG VREMENA NA VRBANIMA! U čudu gledale kako gmiže prema njima

Foto: /Ilustracija
Iz azila Dumovec objavili su fotografije s nesvakidašnje intervencije u jednom računovodstvenom uredu u Vrbanima u koji se uspjela zavući – zmija.
Na opće zaprepaštenje dviju djelatnica u računovodstvu pred kraj radnog vremena u ured im je nonšalantno dogmizala zmija. Šokirane zaposlenice u čudu su gledale kako im dolazi kroz širom otvorena vrata i gmiže prema ormaru s registratorima.  Fotografirale su zmiju i brzo pozvale u pomoć ekipu iz Dumovca s dokazima da nije riječ o šali.
Ekipa iz Dumovca izvijestila je kako je bila riječ o zmiji smukulji.
“Čim smo došli, izvukli smo je s mjesta kamo se zavukla i iznijeli je iz ureda u transportnom spremniku. Sada je ponovo u prirodi. Inače, osjećajući da stiže zahlađenje, zmije sada traže mjesta na kojima bi mogle provesti iduće mjesece“, kažu iz Dumovca.
Smukulja, Foto: Dumovec
Inače, obična smukulja pripada zmijama čiji ugriz nije otrovan.  Mogu biti velike oko 50 cm pa do 93 cm. Smukulja je aktivna po danu, u zoru i u sumrak. Spora je, ali dobro pliva i roni te je aktivna za kišnog i vlažnog vremena.
Hrani se manjim sisavcima, kukcima, zmijama, jajima ptica, manjim ribama i manjim gušterima. Kada je uznemirena, iz analnih žlijezda ispušta tekućinu koja je neugodna mirisa.  Odgovaraju joj sve nadmorske visine, a voli osunčana staništa, suhe travnjake, nasipe, vinograde, rubove šuma i, očito, računovodstvene urede.

 


Komentari