ŠOK U GAJEVOJ: Neočekivana akcija razbjesnila građane

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

U rekonstrukciju Gajeve netko je uveo i ovu akciju.

Kako su objavili aktivisti inicijative 1postozagrad u planu je rušenje višedesetljećnih i zdravih stabala.

“Informacija je neslužbena i nepotvrđena, ali dolazi od pouzdanog izvora: U tijeku je rekonstrukcija Gajeve ulice u sklopu koje se navodno razmatra/ ili planira ukloniti sva postojeća i stara stabla srebrnolisnog javora kako bi se zamijenili novom vrstom i mlađim sadnicama”, napisali su.

Samu ideju o nečem takvom oni smatraju urbicidom.

1POSTOZAGRAD
1POSTOZAGRAD

“Svako uklanjanje zdravih stabala koja u Gajevoj rastu desetljećima i čine sastavni dio te ulice, je APSOLUTNO neprihvatljivo i predstavljalo bi urbicid”, kazali su putem društvenih mreža.

Građani burno reagirali

Ova vijest neugodno je iznenadila i zaprepastila mnoge građane koji su se oštro obrušili na takvu ideju.

“Sjeku stara ,zdrava stabla ,a ova koja posade ne uspjevaju jer su slaba i mala pa svaku godinu sade nova ,lova se vrti”, kazao je Ratko i drugi su se nadovezali.

“Joj boze dragi, tak su ih bili divljacki orezivali proslih godina izmucili ih, dovelih ih do ruba susenja, drveca prezivjela i njih i teske uvjete u gradu i sad bi ih oni ipak posijekli. Menadzment zvan katastrofa”, nadovezala se Natalija.

Irena se zapitala do kada će trajati to barbarstvo.

“Dokle ce Zagrepčani trpit ovo barbarstvo?!? Gdje je kraj i kad cemo se početi boriti ko nacije diljem europe – na cesti, kad?!?”

Zanimljivo je napomenuti i kako je ovo već treči slučaj bespotrebne sječe stabala u samo nekoliko mjeseci. Naime, ljetos su ih rušili u Masarykovoj ulici za potrebe terase i to bez dozvole pa su morali zasaditi novo, a nedavno s moraju posaditi novo. Prije samo dva dana ista je inicijativa upozorila i na sječu drvored u Medvedgradskoj, ispred budućeg hotela u bivšem trgovačkom centru.

Sada se isto najavljuje u Gajevoj. Žalosno je kako olako betonski okovi ubijaju ono malo prirode u velikim ulicama našeg grada.

>>> GRAĐANI BIJESNI: Zbog izgradnje hotela sravnjen drvored

>>> SLUČAJ RUŠENJA STABLA ZBOG TERASE: Grad naložio sadnju novog, pet metara visokog stabla
>>> GAJEVA ZATVORENA ZA SAV PROMET: Radi se u više faza, koristite obilazne pravce

Komentari