ŠOK! KUPIO RAJČICU PA JU PROMATRAO SEDAM MJESECI: Ono što se dogodilo, izbezumilo je tisuće ljudi (FOTO)

pixabay.com

”Sonja je paradajz. Bez rupe. Svježa više od sedam mjeseci. Usmrdit ću se prije Sonje…”, napisao je Marin.

Njegova priča širi se društvenim mrežama, a poprimila je ogromne razmjere. Naime, Marin je kupio rajčicu s oznakom domaće proizvodnje u rujnu prošle godine i pratio što će se s njom dogoditi. Prošli tjedan objavio je sarkastičnu priču posvećenu upravo ovoj rajčici, a prema svemu sudeći, ova priča je sve samo ne šaljiva jer otkriva pravu istinu o hrani koju svakodnevno konzumiramo.

Njegovu priču prenosimo u cijelosti:

”Ovo je Sonja. Sonja je paradajz (rajčica, pomidora) koja je kupljena 13. rujna 2015. – na popustu s naznakom ‘domaće’. Očekivao sam od Sonje da će me brzo napustiti, usmrditi se i nestati. Iz ljubavi prema njenom kratkom životu, nisam ju želio proždrijeti. Čekao sam da me sama ostavi. No, prošlo je više od sedam mjeseci, a Sonja i dalje izgleda svježe i podatno. Vjerno me čeka doma svaki dan i uvijek se smije. Rekla mi je da su je zaštrcali dok je bila mala (ne sjeća se čime – samo se sjeća štrcanja). Sonja je sa mnom provela jesen, zimu, dočekala proljeće a kako se drži, skupa ćemo se i znojiti na ljeto. Sonja je paradajz. Bez rupe. Svježa više od sedam mjeseci. Usmrdit ću se prije Sonje. Sonja je vječna. Sonja Paradajz.!”, napisao je Marin koji je priču objavio na Facebooku.

EU dozvoljava GMO proizvodnju pod posebnim regulativama

U javnosti se zbog ovakvog povrća i voća sve češće govori o GMO sjemenu u Hrvatskoj, a velik broj građana je još jednom izrazio zabrinutost zbog nastale situacije pa su se zapitali što mi to unosimo u organizam.

Nemre domaći paradaj izgledat tak nakon 7 mjeseci. Mi spremamo sve domaće sa vrta …mrkva, peršin, pastrnjak, luk, jabuke, celer…u piljevunu stavimo i papir. Ovaj paradajz je našprican svim i svačim.”, kazala je jedna zabrinuta građanka.

[MOJ ŽIVOT SA SONJOM PARADAJZ]Ovo je Sonja. Sonja je paradajz (rajčica, pomidora) koja je kupljena 13. rujna 2015. – na…

Posted by Marin Bukvic on Mittwoch, 13. April 2016

Dok su neki tvrdili kako je spomenuto povrće ipak domaće.

“Je il itko od vas, ne braneci taj paradajz, zna kak su se jos do prije 20 g cuvali paradajzi i jabuke od ljeta pa do proljeca-zamotani u novinskom papiru i najcesce u nekoj kutiji od cipela. Isto su tak izgledali-smezuraju se jer izgube vodu u medjuvremenu, al ak nisu bili osteceni u branju, plijesan se teze razvija. I ti spricanja vidjeli nisu…tak da..”

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Po ulasku Hrvatske u Europsku uniju, točnije od 1. srpnja 2013.,na snagu je stupio niz pravila usklađenih s europskim direkivama. Među njima je i reguliranje uvođenje GMO proizvoda. To znači da od 1. srpnja 2013. postoji mogućnost stavljanja genetski modificirane hrane, uz poštivanje dodatnih nacionalnih odredaba provedbenih propisa, i na tržište Republike Hrvatske.[/box]

>>RAJČICA KAO IZ HOROR FILMOVA: Presjekla ju na pola, a ovo što je ispalo van poželjet ćete da nikada niste vidjeli


Komentari