SNJEŽNA KRALJICA ODGOĐENA ZA 5. SIJEČANJ: Evo što poručuju iz FIS Svjetskog kupa!

Facebook

Organizatori i predstavnici Skijališta Sljeme su najavili da sa zasnježivanjem planiraju započeti u utorak, 29. prosinca.

Dugoročna vremenska prognoza najavljuje zahlađenje s minus temperaturama od utorka 29. prosinca kada bi temperature trebale pasti ispod nule i omogućiti daljnje zasnježenje sljemenske slalomske staze. Prema prognozama sa sjeveroistoka prema Sljemenu i Zagrebu dolazi hladni zrak koji i povijesno gledano uvijek donosi niske temperature.

>>> S PRVIM DANOM NOVE GODINE STIŽE I SNIJEG! Očekuju se obilne padaline s temperaturom ispod nule…

Emmanuel Couder, direktor muškog FIS Svjetskog kupa i koordinator FIS Svjetskog kupa na Sljemenu je nakon pregleda staze i uvida u prognoze rekao: ”Skijanje je sport u kojem uvelike ovisimo o vremenu. Organizatori i svi djelatnici zaduženi za pripremu Crvenog spusta sa svoje su strane napravili sve što je bilo moguće i sada nam ne preostaje nego čekati potvrdu da najavljeno zahlađenje zaista dolazi. Konačnu odluku FIS će donijeti u ponedjeljak 28. prosinca. Dokazali ste prošle, ali i u proteklih jedanaest godina da sa sigurnim minus temperaturama možete obaviti posao pripreme staze u vrlo kratkom roku i na najbolji mogući način te se nadamo da će vam i ove godine vrijeme to omogućiti.”

Organizatori i predstavnici Skijališta Sljeme su najavili da sa zasnježivanjem planiraju započeti čim se prema očekivanju u utorak 29. prosinca navečer temperatura spusti u minus te će 34 snježna topa raditi punom snagom do prvih dana nove godine, odnosno dok se ne naprave dovoljne količine snijega.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ženska slalomska utrka Vip Snježne kraljice po novome je na rasporedu u utorak, 5. siječnja, s početkom prve vožnje u 10.00 sati, druge vožnje u 13.00 sati, a nakon koje u 16.30 sati slijedi „dm Zagreb Ski Legends“ humanitarna utrka skijaških legendi. Muška je utrka i dalje prema planu u srijedu, 6. siječnja – prva vožnja u 15.30 i druga u 19.05 sati.[/box]


Komentari

loading...