Snijeg otežava gradski promet: Sve ekipe Zimske službe su na terenu

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Snijeg pada na širem gradskom području, a dijelom naše prometne mreže vozi se sporije zbog čega su moguća odstupanja od planiranog rasporeda vožnja. Stoga iz ZET-a savjetuju ranije kretanje do planiranih odredišta.

Za nesmetan tijek tramvajskog prometa brine zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima. Četiri tramvajske ralice prema potrebi održavaju prohodnost koridora na više od 116 kilometara pruge.

Trase autobusnih linija također su u programu prioritetnog čišćenja te se u koordinaciji sa Zimskom službom Grada Zagreba u najvećoj mjeri održava što povoljnije stanje kolnika kojima prometuju vozila javnog gradskog prijevoza.

Kako je sigurnost putnika ZET-ov imperativ, u slučaju povremenih otežanih uvjeta za prolazak vozila na dijelu prometne mreže, što je najizvjesnije na brdskim predjelima, linije bi mogle odstupati od planiranog reda vožnje, sve do prolaska ekipa Zimske službe.

Detaljnije informacije o stanju u javnom gradskom prijevozu možete pratiti na sada.zgh.hr ili doznajte pozivom na broj 072 500 400

>>> Tramvaji voze redovito, moguća odstupanja od reda vožnje na autobusnim linijama 209 i 220


Komentari