SMRTONOSNO KRIŽANJE U DUBRAVI Rješenja za problem Kapucinske ulice: Prošlog tjedna stradalo je šestero osoba

Prometna nesreća u Dubravi (foto: FB Vatrogasna postrojba Zagreb)

Dubrava je naša, kvartovska grupa političke platforme Zagreb je naš! predložila je rješenja koja bi trebala ublažiti dosadašnji neslavni rekord križanja ulica Kapucinske i Dubrave. Naime, samo prošlog tjedna tamo je stradalo šestero osoba, a slovi kao jedno od opasnijih raskrižja u gradu.

“Lokalna samouprava je u više navrata tražila da se po Dubravi postave kamere za nadzor prometa, međutim to se još nije dogodilo”, navode u postu na službenoj Facebook stranici.

Prometna nesreća u Dubravi (foto: FB Vatrogasna postrojba Zagreb)

Traže kamere, radare, a i redare!

Stoga, tražit će nadležnih službi statistiku prometnih nesreća, prometnu analizu, da “predloži najbolji način preuređenja, kako bi se drastično usporio promet i spriječile nesreće – poboljšanjem horizontalne i vertikalne signalizacije, svjetlosnom signalizacijom, postavljanjem stupića između prometnih traka, postavljanjem kamera i/ili drugim prikladnim metodama.”

Između ostaloga, traže i postavljanje kamera i radara na problematičnom raskrižju, a tražili su i  i prometne redare koji bi bili nadležni za prometne prekršaje.

“Ta ovlast prometnog redarstva već postoji za nadzor nepropisnog parkiranja, ali ne i za prekršaje ‘u pokretu'”, stoji u objavi na Facebook stranici.

Komentari