SMRTNO STRADALO DIJETE: Razoran potres pogodio središnju Hrvatsku! Centar Zagreba je u kaosu, građani izašli na ulice

U 12:20 središnju Hrvatsku ponovo je pogodio snažan potres.

EMSC je objavio je epicentar bio kod Petrinje a magnituda je bila čak 6,3 po Richteru. Prema EMSC-u epicentar potresa bio je 46 kilometara jugoistočno od Zagreba.

Seizmolozi su za Zagreb.info pojasnili kako se dogodilo ono čega su se i pribojavali. Dodaju kako je riječ o području podložnom upravo potresima. Dodaju kako je ovaj potres najjači zabilježen potres od 6,2 po Richteru u Hrvatskoj, koji je po intenzitetu definiran i klasificiran kao razoran potres. očekuje se i dalje seizmička aktivnost, no seizmolozi se duboko nadaju kako je najgore iza nas.

“Pozivamo građane da ukoliko su u mogućnosti izađu na otvoreni prostor i odmaknu se od građevina kojima prijeti urušavanje. Osobe na višim katovima neka potraže nositi zid”, objavila je policija.

Iz bolnice Sveti Duh zdravstveni djelatnici uspjeli su izvući bolesnike iz bolnice, te su trenutno s njima ispred zgrade. za sada nema informacija o ozlijeđenima.

“Čakovec… drmalo se 6-7 sekundi… jako ružan osjećaj”

“Potres se osjetio i u centru Slavonskog Broda uz podrhtavanje od 10-15 sekundi. Za sada u centru grada ne vidim nikakvu štetu”

“Osjetila sam podrhtavanje kauča, nalazim se u selu Snašići kraj Labina u Istri”

 


Komentari