Smotra Sveučilišta u Zagrebu: Očekuje se veliki broj budućih studenata

FOTO: srednjoskolci.studentski.hr

Na trodnevnoj manifestaciji koja se već tradicionalno održava u studenome, uz 34 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu predstavit će se i druga sveučilišta, veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici – ukupno njih 80-ak. Očekuje se da će njihova izlaganja popratiti oko 15 tisuća posjetitelja.

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Zagrebu, koja se održava u sklopu obilježavanja 350. obljetnice Sveučilišta, otvara svoja vrata posjetiteljima od 21. do 23. studenoga u Studentskom centru (Savska 25). Njen je ovogodišnji moto Naša tradicija – vaša budućnost, prenosi Studentski.hr

Na trodnevnoj manifestaciji koja se već tradicionalno održava u studenome, uz 34 sveučilišne sastavnice predstavit će se i druga sveučilišta, veleučilišta, visoke škole te ostali sudionici – ukupno njih 80-ak. Riječ je o najstarijem događaju toga tipa u Republici Hrvatskoj koji ova institucija organizira već više od 20 godina kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

U okviru suradnje između Sveučilišta u Zagrebu i srednjih škola očekuje se da će programe Smotre pratiti srednjoškolci iz cijele Hrvatske koji će na manifestaciju stići u organiziranim skupinama. Kao i prethodnih godina, očekujemo dolazak oko 15 000 posjetitelja svih generacija i uzrasta. – poručuju sa Sveučilišta.

Aktivnosti svojih fakulteta i akademija na izložbenim prostorima te da će i oni biti dostupni budućim kolegama za sve informacije. K tome, ulaz je besplatan, a detaljan program dostupan je na poveznici.


Komentari