Smijenjeni ravnatelj bolnice: ‘Moja ostavka djelo je mržnje dviju žena!’

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Zaposlenici zagrebačke Dječje bolnice Srebrnjak održali su danas prosvjed kojim žele poručiti i zaštititi svoje dostojanstvo i dostojanstvo svojih pacijenata.

“Ogorčeni smo izjavom o nadriliječništvu. Optužiti da se jedna zdravstvena ustanova bavi nadriliječništvom više je nego nonsens. Optužiti nutricionista da se bavi liječenjem pacijenata isto je nonsens. Naši nutricionisti dio su naših redovnih timova, nutricionizam je priznat i redovito se provodi njihova ekspertiza, preporuke su priznate ne samo u Hrvatskoj, ne samo od našeg HZZO-a, nego u svim europskim centrima. Nutrucioinist nije liječnik. Mi smo provjerili svu dokumentaciju. Ovdje pred svima izričem da nigdje nije pisalo da je liječnik. On je radio u suradnji s liječnikom, na kraju je sve dogovorio s liječnikom i liječnik je napisao nalaz”, rekla je profesorica Turkalj, piše Index.hr.

“Ovo je rezultat patološke mržnje dviju žena, Ane Stavljenić Rukavine i Jelene Pavičić-Vukičević“, rekao je Boro Nogalo.

Stručno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak u srijedu je jednoglasno donijelo odluku da se tvrdnjama o navodnom nadriliječništvu kleveće bolnica, a javnost uvodi u obmanu.

Podsjećaju kako je Dječja bolnica Srebrnjak certificirani centar izvrsnosti Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Europske unije te da svom radu pristupaju multidisciplinarno, što znači da u liječenju djece uz pedijatre sudjeluju mnoge druge struke, poput psihologa, fizioterapeuta, nutricionista, molekularnih biologa, navodi N1.


Komentari