SMEĆE ISPRED RECIKLAŽNOG DVORIŠTA Stanovnici Dubrave su ljuti zbog smrada i životinja: Odgovor Čistoće će vas iznenaditi

Otpad ispred reciklažnog dvoršta u Dubravi u svibnju(foto: Zagreb.info)

Sve više pritužbi naših čitatelja dolazi zbog pretrpanih kontejnera smeća koje stoji i danima pored kontejnera. Dolaskom toplijeg vremena širi se nesnosan smrad i životinje noću trgaju vrećice u potrazi za hranom, tako da se smeće raznosi posvuda.

Ispred reciklažnog dvorišta u Dubravi, naselju Trnovčica, nalaze se ogromne količine glomaznog otpada. Kako nam pojašnjava čitatelj, kapaciteti dvorišta su popunjeni, a građani koji se pošto poto žele riješiti svog otpada, ostavljaju ga ispred dvorišta.

S obzirom na popunjenost kapaciteta, neki ga dolaze iskrcati pod okriljem noći pa se tako ne libe zatrpati smećem automobile koji su ondje parkirani i koji prvo trebaju počistiti smeće da bi mogli izaći s parkinga.

U grupi Dubrava (kvart) odvila se rasprava ispod jednog od brojnih postova koji ukazuju na ovaj veliki problem.

“Uz sve plaćene uplatnice, budeš budala koja plati i organizira odvoz da ne obaviš ništa. Inače može se tražit odvoz glomaznog od Čistoće popunit zahtjev i tad smije stajati na ulici. A to što oni ne dođu kad kažu nego nakon dva tjedna, to je njihova sramota. Nama je u ulici od datuma kad su trebali pokupit stajalo 20 dana”, jedan je od komentara na ovu problematiku.
Otpad ispred reciklažnog dvoršta u Trnovčici (foto: Zagreb.info)

Grad je postao jedno veliko smetlište i samo će se štakori i ostala gamad nakotiti. Trava nepokošena. Iskreno, nije me briga tko je za to odgovoran ili ne, ali svi plaćamo komunalije i ne tolerira se neplaćanje. Štedi se na odvezu smeća i to se prorijedilo. Baš me zanima, hoće li se štedjeti na kojekakvim paradama? Zna se gdje se treba rezati troškove, ali to nikako nije smeće”, pojasnila je članica grupe.

Otpad ispred reciklažnog dvoršta u Trnovčici (foto: Zagreb.info)

Neki od članova upozorili su da ovo nije prvi puta i da je ta problematika prisutna već dugo vremena, tek da se u zadnjih par godina nije gomilao glomazni otpad van dvorišta, ali da je sada opet ta praksa vraćena.

“Ovo nije prkos građana i nema opravdanja, niti ima veze s odvozom. To je divljaštvo, nekultura i protuzakonito ponašanje pojedinaca i bilo ga je uvijek i biti će dokle god ne reagiramo kad nam netko baca smeće pred vrata i prozore, u prirodu i bilo gdje gdje ne treba”, pojasnio je sugrađanin.

Jasno, poslali smo upit i Čistoći, a oni kažu da – “nema zastoja u zaprimanju glomaznog otpada”.

“U reciklažnom dvorištu u naselju Dubrava nema zastoja u zaprimanju glomaznog otpada i svi korisnici iz kategorije kućanstava, kao i do sada, mogu tamo odložiti svoj glomazni otpad. Otpad koji se nalazi uz navedeno reciklažno dvorište je neovlašteno odložen od strane raznih nesavjesnih poslovnih korisnika i nelegalnih sakupljača glomaznog otpada”, stoji u odgovoru Čistoće.

Navode i kao će se organizirati  dežurstva kako bi se spriječilo daljnje neovlašteno dovoženje otpada.


Komentari