SMANJIT ĆE SE CIJENA POGREBA: Hitni sastanak s Bandićem urodio je plodom?

Ilustrativna fotografija: Nikola Vilic / CROPIX/Ilustracija

Smanjit će se cijene pogreba, a tako je odlučeno, kako Večernji list doznaje od potpredsjednika upravnog odbora zagrebačke Udruge pogrebnika Zorana Žica, na hitnom sastanku koji se održao u petak ujutro s gradonačelnikom Milanom Bandićem, pročelnicom Ureda za gospodarstvo Mirkom Jozić i v. d. voditelja Gradskih groblja Rokom Grujom.

“Argumentirali smo svoje i uvidjeli su da su nam zahtjevi opravdani. Rekli su kako će sve razmotriti i većinu naših prijedloga uvažiti te pritom smanjiti cijene pogrebnih usluga, a za koliko će to točno biti, znat će se tijekom sljedećega tjedna”, kaže Žic i dodaje kako su zasad zadovoljni time kako je prošao sastanak te da preostaje vidjeti hoće li sve ostati na pustim obećanjima ili će se ona ostvariti.

Početkom tjedna se udruga pobunila, između ostalog, i protiv cijena sprovoda koje su krajem 2019. godine narasle i do 100 posto, a pogrebnici su, kako kažu, prvi na liniji komunikacije s obiteljima preminulih pa se njih zbog toga i napada.

“Redovito se moramo opravdavati ljudima za stvari na koje ne možemo utjecati i za koje nismo ni krivi ni odgovorni”, zaključio je potpredsjednik upravnog odbora zagrebačke Udruge pogrebnika Zoran Žic.


Komentari